Evde ilk manikür nasıl yapılır?

El tırnaklarının doğru biçimde temizlenerek şekillendirilmesi manikür yapmak olarak tanımlanabilir. Bu işlemin hijyenik malzemelerle gerçekleşmesi son derece önemlidir.
Evde ilk manikür nasıl yapılır?
Manikür İçin Malzemeler
Manikür işlemini kuaföre gitmeden kendiniz yapabilirsiniz. Fakat bu uygulamada bazı detaylara önem vermeniz tavsiye edilir. Maniküre yeni başlayanlar için öncelikle tırnaklarınızı kısa mı uzun mu kullanacağınıza karar verebilirsiniz. Yani kısa tırnaklar da manikür yapmalıdır. Uzun tırnaklarda da şekillendirirken doğru adımlarla hareket etmelisiniz.

 

İhtiyacınız olacak manikür malzemeleri şunlardır: Pamuk, oje çıkarıcı aseton, tırnak makası, törpü, ılık su, vazelin, limon suyu gereklidir. Limon suyuna alternatif, bitkisel yağ veya gül suyu da kullanabilirsiniz. Bu malzemeleri kullanırken işlem sırasına dikkat etmelisiniz. Tırnaklarınız bu malzemelerle daha sağlıklı ve bakımlı görünecektir.

 

Manikür Nasıl Yapılır?
El tırnaklarınızı öncelikle ılık suda bekletmelisiniz. Bu işlemin amacı, tırnak etlerinizin yumuşamasını ve kolayca dikleşmesini sağlamaktır. Bu sayede diplerdeki etleri kenara kolayca itebilirsiniz. Ayrıca kenar etleri törpü ile hızlıca yok olacaktır. Eğer tırnaklarınızda oje varsa asetonla bunları çıkarınca ılık suya koyabilirsiniz. İkinci aşamada tırnaklarınızı yay şeklinde kesmelisiniz. Derine çok girmeden ve istediğiniz uzunluğu da ayarlayarak kesim yapabilirsiniz. Uzun kullanım yapılıyorsa uçlardan biraz keserek kısaltma da yapılabilir. Tırnak kesimi yapılırken çatlama risklerini ortadan kaldırmak için duş yaptıktan hemen sonra işlem yapılması önerilir.

 

• Manikür suyunuza ekleyeceğiniz bitkisel yağ, limon suyu veya gül suyu tırnaklarınızın beslenmesi ve daha sağlıklı olmasına katkı sağlar. Özellikle şekil bozuklukları olan tırnaklarda bu katkı maddelerini kesinlikle kullanmalısınız.

 

• Kesim işlemi bitince tırnak etlerinizi kesmeden ve diplere iterek beyaz kısmı ortaya çıkarmalısınız. Tırnak diplerindeki etleri kestiğinizde sürekli yeniden çıkar ve iltihap riski barındırmaktadır. Bu nedenle kuaförlerin aksine dokunmamanız önerilir. Tırnaklarınızın sağ ve sol kısımlarında çıkan rahatsız edici tırnakları ise tırnak eti kesme aleti ile yok edebilirsiniz. Bazen törpü ile de kaybolabilmektedir.

 

• Tırnaklarınızı törpülerken tek yöne tek seferde hafif baskı yaparak işlem yapmalısınız. Sürekli sağa sola doğru hareket ettirirseniz manikür yapılışı tırnak zararı ile sonlanmış olur. Törpü ve diğer manikür malzemelerinizi açıkta bekletmeli, belli aralıklarla alkollü su vs. ile temizlemelisiniz.