Evde çıtır lahmacun tarifi! Aşırı basit hamur yoğurmadan taş fırın lahmacun

Kültürümüzün en önemli yiyecekleri arasında olan lahmacun evde pratik bir şekilde yapılabiliyor. Ancak hamur yoğurmadan lahmacun yapmak isteyenlerin sayısı da azımsanamayacak kadar çok! Evde çıtır pratik taş fırın lahmacun tarifi haberimizde
Evde çıtır lahmacun tarifi! Aşırı basit hamur yoğurmadan taş fırın lahmacun

Lahmacunu sevmeyen yok! Ancak fiyatların her geçen gün arttığı bu dönemlerde lahmacunu evde yapmak artık daha uygun bir hal almaya başladı. Sizler de bu eşsiz lezzetten mahrum kalmak istemiyorsanız, evde basit bir şekilde hazırlayabileceğiniz pratik lahmacun tarifini sizler için derleyeceğiz!

ÇITIR LAHMACUN TARİFİ

Çıtır lahmacun yapmak isteyenlerin ihtiyacı olacak malzemelerin tam listesi şu şekilde:

Günlük yufka (3 adet)

Yarım kilo kıyma

2 adet domates

1 adet kırmızı biber

1 adet yeşil biber

1 adet soğan

3-4 diş sarımsak

1 tatlı kaşığı salça

1 tatlı kaşığı tuz / 1 çay kaşığı pulbiber, karabiber, kırmızı toz biber

1 tutam maydanoz

1 çay bardağı sıvı yağ

Belirtilen tüm malzemeleri blenderdan geçirin. Daha sonra bir tepsiye yufkayı açın. 1 çay su bardağı su, 2 yemek kaşığı un, 3 yemek kaşığı zeytinyağını karıştırın. Bu karışımı yufkaya sürün. Yufkanın yanlarını mektup gibi katlayın.

Üzerine yaptığınız lahmacun harcından koyun ve önceden ısıtılmış fırında 180 derecede en alt tabanında pişirin. 10 dakika sonra yufkanızın altı pişince bu sefer tepsiyi en üst kata alın ve kıymanın suyunu çekmesini sağlayın. Burada kontrollü pişirmeniz gerekiyor. Aksi durumda kıymalar yanabilir. Üst rafta ortala 5-6 dakika tutarak çıtır lahmacununuzu hazır hale getirebilirsiniz.

Son derece pratik olan bu tarif 3 kişinin bir akşam yemeğini rahatlıkla çıkartabilir. Yanına ayran ve salata ile sevdiklerinize bu özel lezzeti tattırabilirsiniz.

Deneyeceklere şimdiden afiyet olsun!