Ev hanımlarına iyi Türk kahvesi yapma tüyoları!

Lezzetli bir Türk kahvesine kimsenin hayır diyemeyeceği biliniyor. Ancak evlerde kıvamında Türk kahvesi yapmak çok zor olabiliyor. Ev hanımları için lezzeti dorukta Türk kahvesi yapmanın ipuçları nelerdir?
Ev hanımlarına iyi Türk kahvesi yapma tüyoları!

Türk kahvesi ünü sınırları aşan bir lezzet harikasıdır. Çok iyi yapılmış bir Türk kahvesini kimse kolay kolay reddedemez. Ancak iyi bir Türk kahvesi yapmak için çok sayıda püf noktasının bir arada uygulanması gerekiyor. Bunlardan birisi eksik kalınca Türk kahvesinin aranan lezzetine erişilemiyor. Ev hanımları iyi bir Türk kahvesi yapmanın sırlarını sıklıkla sorguluyorlar. Lezzetli Türk kahvesi nasıl yapılmalıdır?

AŞAMA AŞAMA TÜRK KAHVESİ YAPMANIN PÜF NOKTALARI!

İyi bir Türk kahvesi yapılmak isteniyorsa ilk püf noktası iyi bir kahveye sahip olmaktır. Bekletilmiş, taze olmayan kahve kullanılarak Türk kahvesi yapılmak istenirse hangi işlem uygulanırsa uygulansın o ideal lezzete asla ulaşılamaz. Taze çekilmiş ve buram buram kahve kokusunun alınabildiği kahve kullanılmalıdır.

Kahvenin lezzetli olmasının ikinci püf noktası ise kullanılan sudur. Musluk suyu ile kahve yapılırsa üst seviye lezzete yine ulaşılamayacaktır. Arıtılmış su veya buna benzer iyi sular kullanılırsa kahvedeki lezzet daha fazla açığa çıkacaktır.

Kahvenin oranı ise damak tadına göre değişebiliyor. Onun bir standart uygulaması olduğu söylense de en yaygın yanlışlardan birisidir. Kimisi yoğun Türk kahvesi severken kimisi de daha az yoğun kahve tercih ediyorlar. Bundan dolayı ne kadar kahve konulacağı kişiye göre değişmektedir.

Kahvenin ağır ağır pişirilmesi şeklinde bir durum da bulunuyor. Genellikle kısık ateşte pişirilen kahvenin lezzetli olacağı söyleniyor. Ancak yapılan lezzet testlerine göre kısık ateşte yapılmış Türk kahvesi ile yüksek ateşte yapılmış Türk kahvesini lezzet olarak ayırabilen kimse çıkmamıştır. Bundan dolayı kısık ateşte Türk kahvesi yapılması işim şov kısmı olarak görülüyor.

Türk kahvesi pişirilmeye konulmadan önce çok iyi karıştırılmalı ve kahve tamamen su ile özdeş hale gelmelidir. Sonra pişirilme işlemi başlanır ve köpük oluşunda köpük alınır. Sonrasında bir taşım daha kaynatılarak servis edilir.