Eşini kaybeden kadınlar ne kadar yardım parası alır?

Eşini kaybettikten sonra mağduriyet yaşayan kadınlar için Sosyal Yardımlaşma Vakıfları tarafından maddi açıdan destek sağlanmaktadır.
Eşini kaybeden kadınlar ne kadar yardım parası alır?
Eşini kaybeden kadınlar için yardım parası alabilmek için gerekli şartlar neler, alına yardım parası ne kadar ve hangi zaman aralıklarıyla verilmekte gibi daha pek çok sorunun cevabını yazımızın devamında siz değerli okurlarımızla paylaşmaya çalışacağız. Eşini kaybeden kadınların bu parayı alabilmesi için öncelikle bir işte sigortalı olarak çalışmaması gerekir. Sonrasında ise maddi açıdan belli bir yoksulluk sınırının altında olması gerekmektedir. Bu durumda olan kadınlar  belli periyotlarda yardım parasını alabilmektedir.

 

Başvuru İçin Neler Gereklidir?
Eşini herhangi bir nedenle kaybeden ve bundan dolayı maddi açıdan mağdur olan kadınlar 2 ayda bir olmak üzere 500 TL gibi maddi destek alabilmektedir. Bu konuda Sosyal Yardımlaşma ve Dayanışma Vakfı bu konuda zor durumda olan kadınlara yardımcı olmaktadır. Bu konuda gerekli desteği alabilmek için bazı şartlar gereklidir. Başvuru için gerekli olanlar olarak ihtiyacınız olan T.C kimlik numarasıdır. Başvuru için T. C kimlik numaranızın olması yeterlidir. Müracaat edecek olan kadınlar başvuruları kendileri yapmaları gerekir. Başvuru yapacak olan kadınlar kendilerine en yakın olan ikamet ettikleri il ya da ilçede yer alan Sosyal Yardımlaşma Derneklerine gitmeleri ve burada başvuru yapmaları yeterlidir.

 

Dul Kadınların Yardım Desteği Alması İçin Gerekli Şartlar Nelerdir?
Dul kalan kadınların yardım desteği alabilmeleri için bazı şartları taşımış olmaları gerekmektedir. Bu şartları taşıyan dul kadınlar yardım desteğini alabilirler. Dul kadınların yardım desteği alması için gerekli olan şartlar şunlardır.
• Ev hanesine aylık olarak en çok 484 TL kadar gelir girmesi,
• Herhangi bir yerde sigortalı olarak çalışıyor olmamak,
• 65 yaş aylığı almamak
• Başka bir kişiyle resmi ya da gayri resmi olarak ilişki yaşamamış olması gerekmektedir.

 

Aynı zamanda boşanmış olan kadınlar bu aylıktan yararlanamamaktadır. Bu yardım desteğinden yararlanmak için kişinin eşinin ölmüş olması ve maddi açıdan gerçekten zor ve ihtiyaç duyumunda olması yardım parası alması için gereklidir.