Epilasyon Sonrası Kıl Dönmesi Sorunu

Epilasyon sonrası kıl dönmesi erkekleri de kadınları da etkilemektedir. Batık tüyler, traş edilen veya cımbızla alınan ancak kısa süre sonra derinin altında tekrar büyüyen tüylerdir.
Epilasyon Sonrası Kıl Dönmesi Sorunu

Epilasyon sonrası kıl dönmesi olduğunda, genellikle iltihap ve ağrı olur. Ek olarak, kılların alındığı küçük nodüller ortaya çıkar. Bu sorun tıraş olan herkesi etkileyebilir. Tıraş bıçağı, cımbız veya ağda kullanmanız farketmez. Batık tüyler genellikle herhangi bir risk taşımasa da, etkilenenlerde ciddi rahatsızlıklara neden olurlar.

Batık kıllar, sakallarını tıraş eden Afrikalı Amerikalı erkeklerde daha yaygındır. Ancak hiç kimse bu sorundan muaf değildir. Yüzde, saçlı deride, koltuk altlarında, kasık bölgesinde ve bacaklarda ortaya çıkabilir.

Batık Tüyler Neden Oluyor?

Batık kıl görünümünü en çok etkileyen faktör saçın yapısı ve uzama yönüdür. Ağır halkalı tellere yol açan kavisli saç kökleri vardır. Bu, saçın kesimden hemen sonra cilde geri dönmesini kolaylaştırır.

Tekrar uzamaya başlayınca deriye işler. Bu tüylerin bazıları tıraştan hemen sonra çok keskin bir kenara sahiptir. Bu çoğunlukla kesim sırasında kuru olduklarında olur. Cımbız kullanırken batık tüy geliştirme riski daha yüksektir. Bunlar genellikle cildin içinde büyüyen parçaları geride bırakır. Ayrıca, tıraştan önce cildi gerdiğinizde onları geliştirme tehlikesi daha fazladır.

Batık Tüyleri Önlemek İçin Yöntemler

Bir kişi tıraşı bırakmak istemiyorsa, en azından bazı önleyici tedbirler almalıdır. Kıl dönmesini önleyen yöntemler rahatsızlıktan muzdarip olma olasılığını azaltır. En çok önerilen önlemler şunlardır:

Düzenli peeling yapın. Gözenekleri temiz tutmayı sağlar ve cilde gerekli nemi sağlar. Ayrıca epilasyonu daha kolay ve pürüzsüz hale getirir.

Yeterince su içmediğinizde cildiniz sertleşir ve kurur. Bu, saçın uzadıkça deriden geçmesini zorlaştırır.

Cildi hazırlayın. Tıraştan önce cildi ılık suyla nemlendirmek iyidir. Bu, gözeneklerin açılmasına ve bir dereceye kadar ciltte görünme riskinin daha az olmasına yardımcı olur.

En çok tavsiye edilen, batık tüyleri önlemek için her gün tıraş olmaktır. Değilse, mümkün olduğunca sık yapın.

Epilasyon sırasında cildin sıkılaşmasından kaçınılmalıdır, çünkü bu, gevşerse cildin küçülmesine ve gevşemesine neden olur. Bıçak her geçtiğinde temizlenmelidir. Bittiğinde, tıraşlı alanı iyice yıkayın ve ardından hafif bir losyon uygulayın.