Elma sirkesi zayıflatır mı?

Çok öncelerden de şifa kaynağı olarak kullanılan elma sirkesi, günümüzde de şifa kaynağı olarak kullanılmaya devam etmektedir.
Elma sirkesi zayıflatır mı?

Özellikle kilo problemi yaşayan kişilerin gözdesidir. Elma sirkesi faydaları, mikropları öldürmesi sayesinde boğaz ağrılarında etkilidir, karın ağrısı olduğunda ağrıyı azaltır, ayak ağrısı olduğu durumlarda bir bardak suyun içine sirke koyulup içilirse ağrıyı geçirir. 1 yemek kaşığı sirke içildiğinde mide asidi azalır. Sinüzit olan kişiler bir bardak suya 1 çay kaşığı sirkeyi karıştırıp içince sinüzitin azalmasında etkili olur. Bağırsaklarda sinirimi kolaylaştırır, kan dolaşımını düzenler, ağız kokusunun azalmasını sağlar. 1 çay kaşığı elma sirkesi ile hıçkırık sorunu çözülebilir, kabızlık durumunda da kullanılabilir ve daha bir çok faydaları sayesinde yağ yakma etkisi olduğundan zayıflamak isteyenler için faydalıdır.

Elma sirkesi ile zayıflama

Elma sirkesi elma suların fermante edilmesi ile elde edilir. Doğal elma sirkesi açlık durumunda içildiğinde uzun zaman tok hissi yapar. Kan şekerinin düşmesini engeller ve şeker krizlerini önler. Bu sayede sağlıksız beslenmenin önüne geçer.

Elma sirkesinin bir diğer faydası vücudun toksin biriktirmesini önler. Birikmiş olan toksinlerin atılmasını sağlar, metabolizmayı hızlandırır. Böylece

zayıflamaya yardımcı olur. Elma sirkesinin zayıflamaya faydası olduğu Eski Mısırda da bilinmektedir. Japonya elma sirkesinin kullanımında süreklilik gösterilirse zayıflatacağı araştırmalar sonucunda ulaşılmıştır.

Sadece elma sirkesi içmek zayıflamayı sağlamaz Bu nedenle az ve sağlıklı yemeye dikkat edilmeli ve spor yapmalıdır.

Elma sirkesi kullanımı

Kilo ve toksinlerden vücudu arındırmak için kullanılacak elma sirkesi evde hazırlanabilir. Fakat doktora danışılmadan kullanılması doğru olmaz. Elma sirkesinde bulunan asitler, mide problemleri yaşayanlar için zararlı olabileceğinden uzmana danışıp onay aldıktan sonra almadan bu yöntemin kullanılması gerekir.

Elma sirkesi ile zayıflama Kürü

1bardak su, 1 tatlı kaşığı elma sirkesi ve su

Nasıl hazırlanır, nasıl kullanılır?

Elma sirkesi, bal ve ılık su ile hazırlanır. Malzemelerin tamamı bir suyun içine aktarılır. Karşım uzun süre karıştırılır.

Hazırlanan bu karışım sabah aç karına 2 çay kaşığı içilir. Her öğünden bir süre önce aç karına kullanılabilir. Günlük 3 bardaktan çok tüketiminde sağlığa zararlı olabilir.