Doğal cilt temizleme yöntemleri

Her kadın pürüzsüz ve sağlıklı gözüken bir cilde sahip olmak ister. Bunun için kozmetik marketlerde satılan birçok ürün var. Bunlar ilk zamanlar yüzümüzü gerçekten rahatlatıyor olabilir fakat çoğu kimyasalların içinde bulunan malzemeler cildimizin en alt tabakasına kadar inmektedir.
Doğal cilt temizleme yöntemleri

Bunlarda zamanla yüzümüzde çukur ve leke gibi sorunlara yol açmaktadır. Aslında doğanın bize sunduğu saymakla bitmeyecek mucize bulunmaktadır. Doğal malzemelerden yapılan cilt temizleme yöntemleri cildin yüzeyine müdahale ettiği için cildin yapısını hiçbir şekilde bozmaz. Her akşam yatmadan önce ve her sabah uyandığınızda cildinize kimyasal sürmeden doğal yöntemlerle doğru bir şekilde temizlediğinizde istediğiniz cilde kavuşabilirsiniz. Sağlıklı bir cilde kavuşmak için hiçbir şekilde kimyasal kullanmamanız gerekmektedir.

Limon ile cilt temizleme: Doğal yöntemlerin içinde en etkili olan limondur. Limon içerisinde bulundurduğu yüksek miktarda doğal asitten dolayı cildi derinlemesine temizler. Cildinizdeki ölü derilerden arınmak ve hücre yenilemekte limon oldukça başarılıdır. Limon suyunu yüzünüze sürüp 5-10 dakika bekledikten sonra yüzünüzü ılık su ile durulamanız gerekmektedir. Limon içerisinde bulunan asitten dolayı yüzünüzdeki nemi alacak ve yüzünüzü kurutacaktır, bu yüzden işlemi uyguladıktan sonra yüzünüzü güzelce nemlendirmeniz gerekmektedir.

Bal ile cilt temizleme: Biliyorsunuz ki cildimizde ki nem bizim için çok önemlidir. Cildimizdeki tüm toksinlerden ve siyah noktalardan arınmak için cildimizin nemli olması gerekiyor ve bu nemi hakiki bal ile karşılayabilirsiniz. Balın antibakteriyel özelliği bulunduğundan dolayı yüzünüzü yumuşak ve ensek yapacaktır. Cildinizin her yerine balı uygulayıp 5-10 dakika sonra ılık su ile yıkayabilirsiniz. Haftada 3 kere yaparak güzel bir sonuç elde edebilirsiniz.

Yumurta akı ile cilt temizleme: Yumurta akı kokusundan dolayı genellikle sevilmez fakat siyah noktaları yok etmek, ölü derilerden arındırmak ve cildinizi yumuşatmak konusunda en iyi doğal yöntemlerden biridir. Peçeteyi yüzünüze koyup bir fırça yardımıyla yumurta akını yüzünüze sürebilirsiniz. Bu işlemi uyguladıktan 15 dakika sonra yüzünü ılık su ile yıkayabilirsiniz. Haftada 3-4 kere yaptığınızda siyah noktalarınızın yok olduğunu ve cildinizin ölü derilerden arındığını göreceksiniz.