Doğal Cilt Bakımı Nasıl Yapılır?

Doğal ürünler her zaman cildimiz ve sağlığımız için oldukça faydalıdır. Cilt bakımını yapmak üzere piyasada pek çok ürün mevcuttur. Fakat bu ürünlerin çok fazla sayıda olanları kimyasal ürünlerdir.
Doğal Cilt Bakımı Nasıl Yapılır?

Kimyasal ürünler cilde bakım yapsa da bir süre sonra içlerinde bulunan kimyasallardan ötürü zaman içerisinde zarar vermeye başlayacaktır. Bu karar durumu ilk başlarda kendini belli etmese de zaman içerisinde yani uzun vadede ciltte ve kişinin sağlığında sorunlara yol açacaktır. Bu durumlardan ötürü doğal yolla inecek bakımı yapmak mümkündür. Doğal yolla bakımı yapmak için bir takım malzemelere ihtiyaç vardır. Bu malzemeler genelde evlerde bulunan ürünler olduğu için bulunmaları da kolay olacaktır. Şimdi sizlere bahsedeceğimiz birkaç püf nokta ile doğal yollar ile cilt bakımınızı yapabilirsiniz.

5 DAKİKADA CİLT BAKIMI NASIL YAPILIR?

Makyajınızı temizlemeniz gün içerisinde gereklidir. Çünkü makyajınızı temizlemeden uyduğunuz takdir de cilt problemlerini beraberinde getireceği gibi yaşlanmaya da sebep olmaktadır. Makyaj temizlemek için piyasada pek çok makyaj temizleyici kimyasal ürünler bulunmaktadır. Bu kimyasal ürünleri kullanmak istemiyorsanız da yüzünüzü bir şekilde yıkamanız gereklidir. Sabunlar da her cilde iyi gelmez. Pek çok cilt sabunla yıkandıktan sonra kuruyup gerilir. Sizde bu sorunları yaşamak istemiyorsanız bebek şampuanı ile yüzünüzü yıkayabilirsiniz. Bebek şampuanı kimyasal makyaj temizleyiciler ve sabun gibi cildinize zarar vermez. Cildinizi bebek şampuanıyla yıkadıktan sonra nemlendirmek için de avokadoyu cildinize uygulayın. Bir süre bekledikten sonra cildinizi yıkayıp temizleyin.

DOĞAL BİR NEMLENDİRİCİ OLARAK SÜT

Süt cildinizi nemlendirmek için oldukça faydalı olacaktır. Bir bardağın içerisine süt koyduktan sonra pamuk yardımı ile sütü yüzünüze uygulayın. Yaklaşık 10 dakika kadar bu şekilde bekledikten sonra yüzünüzü yıkayıp temizleyebilirsiniz. Bu uygulamadan sonra süt kendisi bir nemlendirici olduğu için herhangi bir nemlendirme uygulaması yapmanıza gerek kalmayacaktır.

MEVSİM MEYVELERİNİN GÜCÜNDEN YARARLANIN

Çok sayıda mevsim meyvesinin cildiniz için oldukça faydalı olduğunu söylememiz gerekir. Avokado, üzüm, elma, muz ve çilek cilt üzerinde nemlendirici ve sıkılaştırıcı özelliği sahiptir. Bu meyveleri ezdikten sonra bir krem gibi yüzünüze uygulayabilirsiniz. Uygulamadan sonra yüzün uzun demlenip canlandığını fark edeceksiniz.

CİLDİ YIPRATMADAN MAKYAJ TEMİZLEMEK MÜMKÜN

Cildinizde bulunan makyajı badem yağı ile hiç zorlanmadan temizleyebilirsiniz. Badem yağının ardından gül suyu ile cildinizi silerek daha canlı olmasını sağlarsınız.

DOĞADAN GELEN GÜZELLİK: CİLT TEMİZLEYEN SABUN TARİFLERİ

Eğer kuru bir cilde sahipseniz şimdi vereceğimiz bu havuz sabunu tarifini uygulayarak bu malzemeyi kullanabilirsiniz. Havuç sabunu tarifi için 300 ml hindistancevizi yağı, 100 ml badem yağı, 200 ml su, 400 ml zeytinyağı, 20 damla havuç Özü yağı, bir yemek kaşığı işlenmemiş bal, bir adet havuç ve 110 gr sodyum hidroksit gereklidir.

İlk önce havucu yumuşayıp püre haline gelinceye kadar pişirin. Püre haline gelmiş olan havuca ilk önce sodyum hidroksit ve diğer malzemeleri ilave edin. Elde edilen karışıma bir sabun kalıbına koyun ve bir gün bu kalıpta bekledikten sonra artık kullanabilirsiniz.