Diyeti bozduran hatalar

Kilo problemi yaşayan kadın ya da erkek herkesin diyet yaparken zorlanmasına neden olan bir takım hatalar bulunmaktadır. Bu hataların neler olduğunu bilmek kilo vermek için çaba gösterirken diyeti bozulmamasını sağlayacaktır.
Diyeti bozduran hatalar
Bunlardan en önemlileri şunlardır;
Ne Kadar Kalori Kaybetmeli?
Kilo vermek isteyenler sağlıklı bir şekilde zayıflamak için diyetisyenlerden yardım almayı tercih ederler. Diyetisyenlerden günlük besinlerin kalorileri hakkında bilgi alırlar. Ardından öğlen ve akşam yemeklerinin kalorilerini hesaplayarak geriye kalan bölümler için dondurma, tatlı ya da buna benzer yiyecekleri tüketirler. Böyle bir durum diyet bozduran büyük bir hata olmaktadır. Ayrıca bu hata bütün dengeleri bozar ve kilo vermeyi çok daha zorlaştırırken tüm emeklerin çöpe atılmasına neden olmaktadır. Gün içinde alınması gereken protein, karbonhidrat ve yağ oranı karşılamadığından kalori tutsa bile içeriği tutmadığından diyetin etkisi olmuyor.

 

Ara Öğünleri Unutmamalı
Zayıflamak isteyenler daha hızlı kilo vermek istedikleri için ara öğünlere fazla önem vermezler. Hatta hiç ara öğün yapmazlar. Bu durum çok daha fazla acıkmaya yol açar ve yemek sırasında daha fazla yitecek tüketilmesine neden olur.

 

Verilen Diyet Listesini Yanlış Anlamak
Diyet yaparken genellikle diyet listelerinde belli aralıklarla ödül günü olarak dondurma, tatlı ya da ev yapımı hamburger verilmektedir. Fakat bu durum yanlış anlaşılarak dışarıdan yenilen yiyecekler çok daha fazla kalori alınmasına neden olmaktadır.

 

Çevredeki İnsanlardan Etkilenmek
Genel olarak diyet listeleri kişiye özel ve sağlık koşulları göz önümde bulundurularak hazırlanmaktadır. Kendi halinde diyetini yapan kişiler çevredeki insanların “bunu da ye bir şey olmaz” sözleri ile etkilenerek diyet programlarının dışına çıkmaktadır.

 

Zararlı İçecekler
Gün içinde en az 2 litre su tüketilmesi sağlıklı beslenmek için gereklidir. Bunun dışında kafein içeren ve gazlı içecekler diyet yapan kişilerin en büyük düşmanıdır. Bunun yanı sıra kahvelerde bulunan krema ve aramolar daha fazla yağ ile şeker olarak vücudun kilo vermesinin önüne geçmektedir. Bunun yerine düzenli olarak su ve sade kahve içimi diyet programlarına destek sağlayacaktır.