Dışarıda para ödemeye son! Ustası çok gizli sırrını verdi işte evde tavuk döner tarifi

Eskiden düşük fiyatı ile dışarıya çıkan kişilerin vazgeçilmez yemeği olan tavuk döner fiyatları da zamlara yenik düşerken evde yapmak isteyenlere tarifi geldi.
Dışarıda para ödemeye son! Ustası çok gizli sırrını verdi işte evde tavuk döner tarifi

Dışarıda para ödemeye son! Ustası çok gizli sırrını verdi işte evde tavuk döner tarifi - Uzun bir süre sadece 5 TL fiyatı ile satılan ve bu nedenle öğrenciler başta olmak üzere dışarıda ucuz yemek arayanların vazgeçilmez tercihi olan tavuk döner fiyatları da zam yağmuruna yenilmişti.

Zamlar nedeni ile rekor seviyeye ulaşan tavuk döner fiyatı nedeni ile vatandaş daha ucuza maletmek için evde tavuk döner fiyatı aramaya başlamıştı. Tavuk döner yapmak istiyorum diyen kişilere yönelik olarak ustası lezzet sırrını da paylaşarak merak edilen tarifini duyurdu. İşte tavuk döner tarifi... 

EVDE PRATİK TAVUK DÖNER TARİFİ! 

Kendi mutfağınızda temizliğinden emin olarak tavuk döner tarifi yapmak isteyen kişiler için gerekli malzemeler şu şekilde açıklandı:

5 adet orta boy tavuk göğsü 

1 yemek kaşığı domates salçası

2 yemek kaşığı yoğurt 

1 orta boy kuru soğan rendesi

1 yemek kaşığı soya sosu 

1 kahve fincanı zeytinyağı 

1 tatlı kaşığı tuz 

1'er çay kaşığı köri, karabiber, kekik, kimyon

22 tatlı kaşığı kırmızı toz biber. 

Derin bir kaba aldığınız tavuk göğüslerini bir kürdan yardımı ile bol bol delin. Böylelikle sosun lezzetinin içerisine geçmesini sağlayın. Derin bir kapta tüm malzemeleri karıştırın ve tavuk göğüslerini bu sosun içerisine alarak iyice karıştırın. Tezgahınıza streç film serin ve karışımı bu filmin ortasına alın. Sonra rulo olacak şekilde sarın ve en az 6 saat boyunca buzlukta bekletin. Buzluktan çıkardıktan sonra kesilecek kıvama gelmesini bekleyerek keskin bir bıçakla dilimleyin ve önlü arkalı kızartarak tüketin. 

Afiyet olsun...