Damak çatlatan elti kıskandıran nefis ıslak kek tarifi! Püf noktası ve gizli sırrı burada

Günlerin ve davet sofralarının eşsiz tarifi ıslak kek için ustası tüyosunu açıkladı. Bu yöntem ile deneyin kapış kapış gidecek bir tabak alan yine isteyecek!
Damak çatlatan elti kıskandıran nefis ıslak kek tarifi! Püf noktası ve gizli sırrı burada

Damak çatlatan elti kıskandıran nefis ıslak kek tarifi! Püf noktası ve gizli sırrı burada - En çok sevilen kek tarifleri arasında yer alan ıslak kek tarifi için beklenen tarif geldi! 

Davet sofraları ve günlerin vazgeçilmezi olarak öne çıkan ıslak kek tarifi ile misafirlerinizini kendinize hayran bırakabilir, en eşsiz sofraları kurabilirsiniz. İşte püf noktaları ve gizli sırları ile nefis ıslak kek tarifi!

ISLAK KEK TARİFİ İÇİN GEREKLİ MALZEMELER! 

3 adet oda sıcaklığında yumurta 

1 su bardağı süt

1 su bardağı toz şeker

1 çay bardağı sıvı yağ

3 yemek kaşığı kakao

1 paket kabartma tozu 

1 paket vanilya 

1.5 su bardağı un

ISLAK KEK SOSU İÇİN GEREKLİ MALZEMELER 

2 bardak tam yağlı süt 

1 su bardağı toz şeker 

1/2 su bardağı sıvıyağ

2 dolu kaşık kakao 

1 paket bitter, yarım paket sütlü çikolata 

ISLAK KEK TARİFİ! LEZİZ KEK NASIL YAPILIR?

İlk olarak fırınınızı 180 derecede ısınması için çalıştırın. Ardından yumurta ve şekeri beyaz bir renk alana kadar önce düşük, sonra yüksek ayarda çırpmaya başlayın. Çırpılan şeker ve yumurtaya sıvı malzemeleri ekleyin ve karıştırmaya devam edin. Ayrı bir yerde kuru malzemeleri karıştırın ve eleyin. 

Islak kekin püf noktası yumurtanın beyaz bir renk alana kadar şekerle iyice çırpılması ve kuru malzemelerin elendikten sonra karışıma tahta bir kaşıkla yedirilmesidir. Kekinizi fırına koyun ve yaklaşık 30 dakika pişmeye bırakın. Kekiniz pişerken sosunu hazırlayın. Sos tenceresine çikolata hariç diğer malzemeleri ekleyin. Süt ısınmaya başlayınca çikolataları da ilave edin ve eriyene kadar karıştırın. Ardından ilk sıcağı çıkan keki dilimleyerek sosla birleştirin. 

Afiyet olsun...