Çocuklarda Griple Karıştırılan Hastalık Vakaları

Çocukluk döneminde çeşitli hastalıklara yakalanabiliyor. Sadece grip olduğu düşünülerek hafife alınmaması gerekiyor. Çünkü çocuklarda meydana çıkan grip belirtileri daha büyük hastaların habercisi olabiliyor.
Çocuklarda Griple Karıştırılan Hastalık Vakaları

Bu vakaların neler olduğunu şu şekilde belirtebiliriz.

Anjina Tehlikesi

İlk olarak boğaz ağrısı ve ateş belirtisiyle kendisini gösteren bir hastalıktır. Göstermiş olduğu bu tarz belirtilerin yanında şişmiş bademcikleri de ekleyebiliriz. Aynı zamanda gözlerde ağrı ve yutkunma güçlüğünün çekilmesine de neden olur. Eğer çocuğunuzda bu belirtileri görüyorsanız anjina geçiriyor olabilir.

Rota Virüsü Enfeksiyonu Olabilir

Rota virüsü olup olmadığını anlayabilmeniz adına belirtilere mutlaka göz atmanız gerekiyor. Vücut çok sık şekilde sıvı kaybına girdiği için  her 3-5 dakika da mutlaka bir yemek su kaşığı vermeniz doğru olacaktır.

Boğmaca

Burun akması ve ateş gibi sağlık sorunlarının yaşanmasına neden olur. Tüm bu belirtilerin yanında kusma, öksürük meydana getirir. Zaman zaman bu belirtiler durdurabilecek hale gelse de mutlaka testlerin yapılması gerekir.

Kızıl Hastalığı Belirtileri

Bu hastalık çocuklardan çok bebeklerde daha sık şekilde görülüyor.  Vücudun bazı bölgelerinde minik kırmızı döküntülerin oluşmasına neden olan bir hastalıktır.

Astım

Genetik bir hastalık olarak bilinen astım, mutlaka kontrol altında tutulması gerekir. Eğer ki ailenizden biri astım hastasıyla çocuğunuzunda bu hastalığa yakalanması kaçınılmaz olabilir.

Polio Olabilir

Ciddi felç sorunlarını ortaya çıkartabilecek hastalıklardan biri olarak karşımıza polio çıkıyor.  Normal grip belirtisiyle ortaya çıkmaktadır. Aynı zamanda kol ve bacak kısımlarında ağrı yapacaktır.

Tüberküloz

Genelde en yanlış teşhisin konulduğu hastalık olarak bilinir.  Çocuğunuzda gördüğünüz ngrip belirtileri birkaç gün geçmesine rağmen hala devam ediyorsa  bu hastalığa yakalanmış demektir. Ayrıca tüberkülozda cilt solgunlaşması, öksürürken kramp girme gibi şeyler olabilir.

Krup Hastalığına Çocuğunuzun Yakalanması

Öksürük, havlayan bir köpek gibi çıkıyorsa çocuğunuz krup hastalığına yakalandığını gösteren belirtilerden biri olacaktır. Kruptan endişelendiğiniz an hiç bekleme yapmadan hemen doktora başvurmanız gerekiyor.

Kızamık Vakası

Ağız içinde beyaz noktalar çıkıyorsa kızamık olduğunun işaretidir. Grip ile ilk başlarda sanılıp daha sonrasında kızamık olduğu anlaşılan hastalıktır.

Kızamıkçık

Bulaşıcı hastalık olan kızamıkçık, iç organlara zarar verebilen tehlikesi bulunuyor. Kızamıkç.ık belirtisi nedir diye merak eden ebeveynler için en önemli belirtinin hastalığın 3.cü gününde görülecek döküntüler olduğu söylenebilir. Böyle bir durumda çocuğunuzun daha da kötüye gitmesini engellemek için hemen uzman bir doktora göstermeniz de yarar var. Çünkü grip ile karıştırılsada daha sonrasında kendisini belli ediyor.