Çocuğu sınava girecek anneler! Yoğurdun içine 1 tatlı kaşığı ekleyin çocuğunuzun hafızası uçuşa geçsin

Lise son sınıf öğrencilerini ve ailelerini YKS 2023 sınav heyecanı sararken uzmanlar hafıza güçlendirecek formülü açıkladı.
Çocuğu sınava girecek anneler! Yoğurdun içine 1 tatlı kaşığı ekleyin çocuğunuzun hafızası uçuşa geçsin

Çocuğu sınava girecek anneler! Yoğurdun içine 1 tatlı kaşığı ekleyin çocuğunuzun hafızası uçuşa geçsin - Halk arasında Hintsafranı olarak ta anılan Zerdeçalın şifaları saymakla bitmiyor. Bilimsel araştırmalara da konu olan şifalı baharat hakkında en son araştırma verisi yayımlandı.

Araştırma verileri Kök Hücreleri Araştırma ve Terapisi adlı dergide yayımlanırken uzmanlar zerdeçalın hafızaya olan etkilerini inceledi. Zerdeçal içerisinde yer alan bir bileşenin beynin tedavi ve iyileşme sürecini etkileyen sinir hücreleri üzerinde büyüme etkisi yaptığı ortaya çıktı. 

ALMAN ARAŞTIRMALAR ZERDEÇAL'IN MUCİZE ETKİSİNİ ORTAYA ÇIKARDI! 

Alman araştırmacılar tarafından fareler üzerinde yapılan araştırmanın sonuçları Kök Hücreleri Araştırma ve Terapisi adlı dergide yayımlandı. Yayımlanan araştırmanın bilimsel sonuçlarına göre zerdeçal baharatının içerisinde yer alan etken maddeler beynin tedavi ve iyileşme sürecini etkileyen sinir hücreleri üzerinde büyüme etkisi yapıyor. 

Söz konusu araştırmalar sonucunda elde edilen ilk bulgulara göre ileride felç ve Alzheimer hastaları için ilaç üretilebilmesi imkanı ortaya çıktı. İlacın insanlar üzerinde kullanılabilmesi için ise araştırmacılar daha uzun süre çalışılması ve daha fazla deney yapılması gerektiğini ifade ediyorlar. Almanya'nın Jülich kentindeki Sinirbilimi ve Tıp Enstitüsü'nde yapılan araştırmada zerdeçal bulunan aromatik turmerone adlı bileşenin fareler üzerindeki etkileri incelendi. Söz konusu bileşenin enjekte edildiği farelerdeki beyin hücrelerinin daha aktif hale geldiği kanıtlandı. 

Uzmanlar yoğurdun içerisine bir çay kaşığı katılarak tüketilmesi durumunda zerdeçalın hafızayı güçlendirici etkisi olduğunu belirtiyorlar.