Cilt Yenileyen Besinler Hangileri?

Cilt yenileyen besinler, vitaminler, mineraller ve cildin nasıl yenileneceği konusu ile ilgili detaylı bilgilere, makalemizin devamında ulaşabilirsiniz.
Cilt Yenileyen Besinler Hangileri?

Cildin nasıl yenileneceği ile ilgili bilgiler arasında, cilt yenileyen besinler, cilt temizliği ve cildin dıştan ve içten bakımı gibi etmenler bulunmaktadır. Cildimiz, dış etkenlere karşı korumayı sağlayan bariyer görevi görmektedir. Olumsuz hava şartları, sağlıksız beslenme ve bazı dış etmenler gibi durumlarda, cildimiz olumsuz yönde etkilenebilir. Bu olumsuz durumları önlemek için öncelikle cildimizi temiz tutmalı, nemlendirmeli, ihtiyacı olan vitamin ve mineral desteğini sağlamalıyız. Ayrıca bazı besinler de cildin yenilenmesini sağlamaktadır.

Cilt gençleştiren mineral ve vitaminler, selenyum, E vitamini, C vitamini, tiamin, çinko vb gibidir. Yazımızın devamında cildimizi yenileyen besinlerden bahsedeceğiz.

Avokado

E vitamini bakımından zengin olan avokado, kırışıklıkları önlemeye ve cilde parlak bir görünüm kazandırmaya yardımcı bir yiyecektir.

Fındık

Fındık, güneş nedeniyle cilt üzerinde oluşan hasarın ve yaşlılık lekelerinin oluşumuna karşı koruma sağlayabilir.

Yeşil Sebzeler

Ispanak, brokoli gibi renkleri yeşil sebzeler, karaciğerde birikmiş olan toksinlerin vücuttan atılmasını sağlar. Böylece cildimiz daha parlak görülür ve vücudumuz daha sağlıklı bir duruma kavuşur.

Sarımsak

Cilt kuruluğunun giderilmesine yardımcı olan sarımsak, aynı zamanda cilt dokusunu yenilemeye de destek olur, cildin esnek ve genç görünmesin sağlar.

Zencefil

Zencefil, cilt elastikiyetinin artırılmasında ve cildin renk tonunun eşitlenmesinde etkili olduğu düşünülen bir besindir.

Ananas

Cildin ölü hücrelerden arınmasını, cilt gözeneklerinin temizlenmesini ve ciltte oluşan kuruluğun giderilmesini sağladığı bilinen ananas, cildimiz ve vücudumuz için birçok faydayı içermektedir.

Lahana

Lahana, göz çevresinde kaz ayaklarının oluşmasına neden olan kortizol seviyesinin düşürülmesine katkı sağlayan, cilt yenileyen bir besindir.

Baklagiller

Baklagiller ciltte oluşan ince çizgilerin görünümünün azaltılmasını ve cildin sıkılaşmasını sağlamaktadır.

Su

Su cildin nem dengesini sağlamaya, ince çizgileri azaltmaya ve cildin elastikiyet kazanmasına neden olan en önemli besin kaynağımızdır.

Cildinizi gençleştirmek için cildinizi temiz tutmalı, günlük rutin bakımlarını yapmalı ve cilde iyi gelen besinleri tüketmelisiniz. Ayrıca, yaşam tarzını değiştirerek cildin yenilenmesi sağlanabilir. Hayatınıza dahil edeceğiniz hareket, düzenli uyku, sağlıklı beslenme alışkanlığı, sağlıklı sıvı tüketimi, cildinizin gençleşmesini sağlayabilir.