Cilt Lekelerini Gideren En Doğal 4 Yöntem

Cilt lekelerini gideren yöntemler, çoğumuzun başına gelmiş yada gelmekte olan cilt lekelerinin çözümünde, merak ettiği yöntemlerdir.
Cilt Lekelerini Gideren En Doğal 4 Yöntem

Hangisi daha ucuz, hangisi daha etkili hangisi daha acısız gibi kriterlere bağlı olarak yöntemini seçip sorununa çözüm arayan birçok kişi mevcuttur. Cilt lekelerini gideren yöntemler başlığını tıbbi ve doğal yöntemler olarak 2 alt başlığa ayırmak gerekir. Cilt lekelerini gideren tıbbi tedavi yöntemleri; en popüleri Flaxer olan lazer tedavisi, mikrodermabrazyon, kimyasal peeling ve kriyoterapi’dir. Bunların dışında cilt lekelerini gideren doğal yöntemler de mevcuttur.

Limonlu Şekerli Peeling ve Bal Maskesi: Yeni oluşan ya da oluşmaya başlayan lekelerde doğru ürünlerle periyodik peelingler verimli olmaktadır. En doğru malzemeler ise bal ve limondur. Ancak bu tedaviyi akşam saatlerinde uygulamak sağlıklı olacaktır. 1’er yemek kaşığı içme suyu ve limonu karıştırıp, temiz cilde masaj yapar gibi sürüp, 5 dakika sonunda yıkamanız, ardından da yarım limon ve 1 yemek kaşığı balı karıştırıp, pamukla cilde sürmek ve 20 dakika bekletip yıkamak işlem için yeterli olacaktır.

Zerdeçal Maskesi: Hint mutfağının demirbaşı zerdeçal birçok şeye iyi geldiği gibi cilt lekelerine iyi gelen en iyi yöntemlerden biri olarak karşımıza çıkmaktadır. Antibakteriyel özelliğinden dolayı, akne ve sivilce kurutma özelliği de olan zerdeçal, düzenli bir maske şeklinde uygulandığında iz ve cilt lekelerine karşı da çözüm olmaktadır. 1 yemek kaşığı toz zerdeçal, hindistan cevizi yağı, limon suyu, süt, yoğurt veya bal gibi ürünlerden 2’si ile karıştırılıp, cilde yumuşak bir şekilde sürülür. Yaklaşık 30 dakika sonra da ılık suyla sürülen bölge yıkanır.

Elmalı Sirkeli Cilt Toniği: Bu tonik, cilt tipi ne olursa olsun her gün uyumadan önce sürüldüğünde, lekelerin renklerinin açıldığı net olarak görülebilmektedir. Orta boy bir şişeye elma sirkesi ve içme suyunu eşit oradan koyup, cilde pamukla masaj yapıp bu şekilde uyumak gerekir. Sabah uyanınca da yüz, yıkayarak temizlenir.

Yulaf Unu Ve Pirinç Suyu Maskesi: Yulafın içeriğinde yer alan vitamin ve liflerden dolayı oldukça zengin bir ürün olduğu tartışılmaz bir gerçektir. Özellikle de kilo vermek için tercih edilen yulafın, cilde sürüldüğünde de lekelerin rengini açma özelliğine sahip olduğu görülmüştür. Asyalı kadınların da leke açma için pirinç suyunu geleneksel olarak uzun yıllardır kullandığı bir diğer gerçektir. Cilt lekesi giderici en doğal yöntemler arasında gelen bu yöntemde; 1 su bardağı içme suyu ve 1 avuç pirinci bir araya getirip 20 dakika beklettikten sonra, bardağı kaşıkla karıştırıp, içindeki suyu süzülür. Macun kıvamına gelene kadar da yulaf unu ve 1 yumurta akı ekleyip karıştırılır. Devamında da temizlenen cilde sürülür ve kuruyana kadar bekletilip, yıkanır.