Cilt çatlaklarını azaltmanın yolları

Genellikle kadınlarda görülen nadiren de olsa erkeklerde de rastlanan cilt çatlaklarının birçok sebebi var aslında. hızlı kilo alıp verme, hamilelik sonrası, vücuttaki ani değişimlere dayanamayan ciltte çatlaklar oluşur.
Cilt çatlaklarını azaltmanın yolları
Doktorunuz sadece cildinize bakarak ve tıbbi geçmişinizi gözden geçirerek cilt çatlağı olup olmadığını söyleyebilir. Çatlak izlerinin ciddi bir hastalıktan olabileceğinden şüpheleniyorlarsa kan, idrar veya görüntüleme testleri isteyebilir. Bu çatlakların tedavisi ile ilgili ise birçok yöntem var.
Hiçbir tedavi çatlak izlerini tamamen ortadan kaldıramaz. Fakat çatlak izi görünümünü azaltmak için uygulanabilecek çeşitli yollar vardır: İşte bu yöntemlerden bazıları:

Hint yağı
Cildinizde oluşan benler, kırışıklık, sivilce, ince çizgiler gibi birçok cilt probleminiz için kullanabileceğiniz hint yağını vücudunuza biraz sürün ve o bölgeye yaklaşık 10 dakika masaj yapın. daha sonra bölgeye ısıtma pedi ya da sıcak su torbası kullanarak yarım saat ısı uygulayın. bu işlemi günde bir kere düzenli uyguladığınızda faydasını göreceksiniz.

Yumurta akı
Yumurtanın protein açısından ne kadar önemi varsa cilt içinde önemi o derece büyük. Çatlakları önlemede kullanabileceğiniz yumurtanın beyazını iyice çırpın ve sorunlu bölgeyi iyice temizledikten sonra bir fırça yardımı ile sürün. kurumasını bekleyin ve soğuk su ile iyice durulayın. Son işlem oalrak nemlendirici kullanmayı unutmayın. Bu işlemi haftada bir cildinize uygulayabilirsiniz.

Aloe Vera
Son zamanlarda daha da bilindik hale gelen ve hemen hemen herkesin artık evinde yetiştirebildiği Aloe Vera bitkisini de cilt problemlerinde faydalı olduğu kanıtlanmıştır. Öyle ki piyasada satılan pahallı birçok ürünün içeriğine baktığımızda bu bitkinin adını muhakkak görürüz. Aloe Vera jelini sorunlu bölgeye direkt uıygulayarak 15 dakika masaj yapmanız yeterli olacaktır. Bu işlemi iki günde bir yapabilirsiniz.

Limon Suyu
Limonun asidik özelliği olduğunu biliyoruz. Bu özellik sivilce ve yara izlerini, çatlakları iyileştirmede önemli bir rol oynamaktadır. Yarım kesilmiş bir limonu dairesel hareketlerle çatlak izlerinin üzerinde gezdirin ve 10 dakika bekleyin. sonrasında ılık su ile durulayın.

Şeker
Evet yanlış duymadınız… Herkesin evinde bulunan ve hiç eksik olmayan şekerin çatlaklardan kurtulmadaki rolü azımsanmamalı. Bir çorba kaşığı şekeri biraz badem yağı ve limon suyu ile karıştırıp çatlak olan bölgeye sürerek birkaç dakika ovmanız yeterli. Bu işlemi 1 ay boyunca uygulayın ve sonrasında ara verin. ihtiyaç duyduğunuzda tekrar yineleyin.