Cildinizdeki yağ kistlerini bitkisel yöntemlerle tedavi edin

Cildin üst kısmında yer alan ve kanserojen olmayan kırmızı renge sahip şişkinliklere yağ bezesi denilir.
Cildinizdeki yağ kistlerini bitkisel yöntemlerle tedavi edin

Cildinde özellikle yağ bezesi bulunanlar için ciltteki yağ kistleri tedavi eden bitkisel yöntemler tercih edilebilir. Ciltte özellikle sebum üretiminin fazla olması omuz, boyun, yüz, ense ya da göz gibi pek çok farklı yerde bu kistlerin görünmesine neden olabilir. Bu pisliği önlemek ya da tedavi etmek için kullanılacak olan doğal yöntemler bulunmaktadır.

Sandal Ağacı ve Gül Suyu

Sandal ağacı içerisinde bulunan mantar önleyici bileşenler özellikle yağ kistlerinin tedavisini hızlandırmak amacıyla tercih edilebilir. Sandal ağacını krem kıvamı alana kadar gül suyuyla karıştırarak kistin oluştuğu bölgeye uygulamak mümkündür. Sürdükten sonra kurumasını bekleyip daha sonrasında soğuk suyla durulama yapılması gerekir. Günde iki defa uygulanması yeterli olacaktır.

Sıcak Kompress

Temiz bir bez sıcak suya batırılarak fazla suyu alındıktan sonra kistin üzerine uygulanabilir. 5-10 dakika boyunca bekletilmesi yeterli olmaktadır. Özellikle ciltteki yağ kistleri tedavi etmek amacıyla kullanılabilecek doğal yöntemlerden biridir.

Bal

Doğal şekilde tedavi uygulamak isteyenler için özellikle tercih edilebilecek yöntemlerden biri de baldır. Organik bal ile uygulama yapılması gerekir. Uygulama için buğday çimi, yarım muz ve bir yemek kaşığı kadar bal yeterli olmaktadır. Blenderden geçirildikten sonra hazırlanan karışım kistin olduğu bölgeye uygulanabilir. Gece boyu aynı şekilde üzerini kapatarak ciltte uygulaması gerekir.

Elma Şırası Sirkesi

Özel olarak hazırlanmış olan sirke bakteriyel enfeksiyonları yok etmek amacıyla asetik asit içeriği ile etkili olmaktadır. Bu nedenle özellikle ciltte oluşan kistleri tedavi etmek amacıyla kullanımı sağlanabilir. Direk olarak uygulama yapılması ve daha sonrasında bandajla kapatılarak bekletilmesi gerekir. Bir hafta boyunca uygulama yapılması yeterli olmaktadır.

Hint Yağı

Temizleme pamuğu yardımıyla Hint yağı kesin olduğu bölgeye uygulanarak üstü örtülebilir. Daha sonrasında sıcak su torbasıyla üzerine uygulama yapılır. Bir süre bekletildikten sonra kesin küçüldüğü görülebilir.

Patates

İçeriğinde bol miktarda C vitamini bulunması özellikle ölü cilt hücrelerinin temizlenmesini hızlandırmaktadır. Bu nedenle yağ kistlerini doğal yöntemlerle tedavi etmek amacıyla kullanımı sağlanabilir.