Çamaşır suyu lekesi var diye sakın çöpe atmayın! Bu yöntemle yepyeni olacak leke silinecek

Temizlik yaparken sıklıkla başa gelen çamaşır suyu lekesi başa bela olurken çamaşır suyu lekesi var diye sakın çöpe atmayın uyarısı geldi.
Çamaşır suyu lekesi var diye sakın çöpe atmayın! Bu yöntemle yepyeni olacak leke silinecek

Son dönemde yükselen enflasyon oranları ile zam yağmuru yaşanırken giyim ürünlerine de rekor zamlar gelmişti. Kıyafetlerin artan fiyatları cepleri yakarken çamaşır suyu lekesi olan kıyafetleri kurtarmak daha da önemli hale gelmişti.

Özellikle de mutfak, banyo ve tuvalette yapılan temizliğin ayrılmaz bir parçası olarak kabul edilen çamaşır suyu kıyafetlere bulaşması durumunda beyaz bir leke oluşmasına neden olur. Çamaşır suyu lekesi olan kıyafetler çoğu zaman çöpe gitse de çamaşır suyu lekesini temizlemek için uygulanacak olan yöntem açıklandı.

ÇAMAŞIR SUYU LEKESİ KIYAFETTEN NASIL, NEYLE ÇIKAR, ETİL / METİL ALKOL ETKİLİ OLUR MU?

Çamaşır suyu lekesinin en kolay temizlendiği çamaşırlar beyaz çamaşırlardır. Beyaz çamaşıra çamaşır suyu lekesi bulaşırsa 1 yemek kaşığı beyaz sirke ile 1 bardak temiz su karıştırılarak leke bu suyla yıkanır. Az miktarda suyun içerisine karbonat ekleyin ve diş macunu kıvamına getirin. Çamaşır suyu lekesinin olduğu bölgeye, bu karışımı sürün ve kuruyana kadar bekletin. 15 dakika bekledikten sonra, temiz bir fırça yardımıyla lekeli bölgeyi çitileyin.

Renkli çamaşırlar ve yüzeyler için ise en etkiil yöntem metil alkol kullanımıdır. Metil alkol lekeyi siler ancak son derece etkili ve zararlı bir kimyasaldır. Bu nedenle son derece dikkatli kullanılmalı, asla maske takılmadan uygulanmamalı ve cilde temasından mutlak suretle uzak durulmalıdır. Bu şekilde yapılan temizlik ile leke tamamen çıkmasa da daha az rahatsız eden bir görüntüye kavuşacaktır.