Burun dolgusu hakkında merak edilenler

Burun dolgusu plastik cerrahi tarafından yapılan ve burundaki ufak kusurların giderilmesi amacıyla yapılan ameliyatsız ve ağrısız bir işlemdir.
Burun dolgusu hakkında merak edilenler

Özellikle burun şeklinde bozukluklar olan kişiler tarafından tercih edilen bir yöntem olan burun dolgusu son zamanlarda en çok tercih edilen güzellik yöntemlerinden birisidir. Özellikle burunda hafif bozukluklar olan ve estetik müdahalelerde bulunmak istemeyen kişiler tarafından tercih edilen bu yöntem ameliyatsız ve acısız bir yöntemdir. Oldukça basit olmasından ve acısız olmasından dolayı çok tercih edilen yöntemlerin başında gelmektedir.

Burun Dolgusu Nasıl Yapılır?

Burun dolgusu yaptırmak için herhangi bir cerrahi operasyona veya anestezi almaya gerek yoktur. Basit bir şekilde ve kısa sürede dolgunuzu yaptırabilir ve günlük hayatınıza devam edebilirsiniz. Enjeksiyon yardımı ile kısa sürede burundaki şikayetler giderilebilmektedir. Burun dolgusu yaptırabilmek için öncelikle doktorunuzla görüşmeniz ve doktorunuzun onay vermesi gerekmektedir. Bu işlem sonrasında burunda istenilen görüntünün verilmesi önemlidir. Bundan dolayı önceden doktorunuzla yüz yüze görüşmenizde yarar vardır. Dolgu yapılmadan önce uyuşturma özelliği olan kremlerle bölge uyuşturulur. Ortalama on dakikada dolgu işlemi tamamlamış olur. Tüm süreçle beraber yarım saat içerisinde burundaki kusurlarınız giderilmiş olur. Özellikle hastanede yatmanıza gerek olmadan aynı gün taburcu olabilir ve günlük hayatınıza kaldığınız yârden devam edebilirsiniz.

Burun Dolgusu Kalıcı mıdır?
Burun dolgusu yaptırmak istiyorsanız öncelikle burun dolgusunun kalıcı bir işlem olmadığını bilmenizde yarar vardır. Kalıcı işlem yaptırmak isteyenler burun dolgusu yerine estetik bir müdahaleyi tercih edebilir ve plastik cerrahileriyle görüşebilirler. Burun dolgusu burun estetiğine göre daha basit bir uygulamadır. Uygulanan dolgunun ve hastanın şikayetine bağlı olarak ortalama 6 ile 18 ay arasında kalıcılığı değişmektedir. Özellikle burnunuzda bir değişiklik yapmaktan emin değilseniz dolgu yaptırmanız sizin için daha yararlı olacaktır. Sonuçta dolgu süresi bittiğinde burnunuz yine eski görünümüne kavuşacaktır. Burun dolgusu süresi bittikten sonra burun yine eski şeklini almaktadır. Bundan dolayı dolgusu biten kişi yine istediği kadar burun dolgusu yaptırabilir. Burun dolgusu kalıcı bir işlem olmamasından dolayı birçok kişi tarafından güvenilir ve tercih edilir bir işlemdir.