Bu sos eti lokum yapacak! Pamuk gibi et kavurma pişirmek isteyen bu sosu yapsın parmaklara dikkat

Parmak yedirten en lezzetli pamuk gibi et tarifi arayanlara sihirli sos tarifi ortaya çıktı. Kavurmacılar bile bu sos tarifinin peşine düştü!
Bu sos eti lokum yapacak! Pamuk gibi et kavurma pişirmek isteyen bu sosu yapsın parmaklara dikkat

Bu sos eti lokum yapacak! Pamuk gibi et kavurma pişirmek isteyen bu sosu yapsın parmaklara dikkat - Sofraların baş tacı et ister tek başına isterse de içerisine çeşitli sebzeler katılarak hazırlanan yemeklerle damaklarda hoş bir tat bırakırken özellikle de kavurma yapmak isteyen kişilere pamuk kavurma tarifi sırrı açıklandı.

Lokum gibi et kavurma yapmak isteyenlere ustası kendi sırrını açıkladı. Yapılacak olan sosta dinlendirilecek olan etin hem lezzeti artıyor hem de pamuk gibi oluyor. Ustası tüm sırrın yapılacak olan sosta olduğunu belirterek kadınlara lezzetli kavurma yapmanın en pratik yolunu gösterdi! İşte o sos tarifi!

PAMUK GİBİ ET KAVURMA TARİFİ! LOKUM ET SOSU NASIL YAPILIR?

1 KG kuşbaşı et

1 su bardağı süt

1/2 su bardağı ayçiçek yağı

2 adet rendelenmiş kuru soğan

Lokum et için ilk olarak soğanları kapaklı orta boy bir kabın içerisine rendeleyin. Ardından süt ve ayçiçek yağını ekleyerek harmanlayın. Ardından etleri de ilave edip son bir kere daha harmanlayın ve ağzını sıkı bir şekilde kapatarak buzdolabında en az 5-6 saat dinlendirin. Mümkünse akşamdan yaparak bir gün dolapta bekletin. Sosun içerisinde kalma süresi ne kadar artarsa lezzeti ve yumuşaklığı o kadar artacaktır.

Elinizde kuyruk yağı varsa etinizi bu yağla pişirirseniz lezzetindeki müthiş değişime sizde tanık olabilirsiniz. Etiniz hem lezzetli hem de yumuşacak olacak, yiyen herkes size tarifini soracak!