Bu Makyaj Hilelerine Bayılacaksınız!

Yaptığınız makyajı daha çarpıcı ve daha doğal gösterecek basit hileler vardır. Bu basit hileler ile güzelliğinize güzellik katacaksınız.
Bu Makyaj Hilelerine Bayılacaksınız!

Doğru Makyaj Nasıl Yapılır?

Makyaj yapmak; kendini güzel ve daha iyi hissetmek açısından hemen hemen her kadının vazgeçilmezi olmuştur. Makyaj yapmanın da kendine has belirli kuralları bulunmaktadır. Bu kurallar dahilinde doğru makyaj sizleri daha iyi gösterecektir. Bu kurallardan bazıları şunlardır; öncelikle makyaj mutlaka nemli ve temiz cilde uygulanmalıdır, kullanılan malzemelerin miktarına dikkat edilmelidir, ten renginize göre fondöten seçilmelidir, makyaj sırasında kullanılan fırçaların ve süngerlerin temizliğine önem verilmelidir. Bu belirli kurallara uyarak makyajınız daha hoş görünmesini sağlayabilirsiniz.

Yapmamanız Gereken Makyaj Hataları Nelerdir?

Sıklıkla yapılan ve estetik açısından pek de hoş görünmeyen bazı makyaj hataları vardır. Bu hatalar genellikle şunlardır; yanlış fondöten rengi kullanımı, çok koyu renk mat ruj kullanımı, kullanılan allığı yanlış yere uygulamak, ruju dışa taşırarak sürmek, aşırı maskara kullanımı, ten makyajını boyundan aşağı indirmemek, kurumuş dudaklara ruj uygulamak, abartı takma kirpik kullanımı, doğal kaş renginden daha koyu kaş boyası kullanmak, yanlış kontür uygulaması yapmak, kirpikleri kıvırmadan önce maskara kullanmak gibi çeşitli makyaj hataları vardır. Bu hatalara dikkat etmek ve yapmamak gereklidir.

Çeşitli Makyaj Hileleri

Kendinizi daha iyi hissetmeniz için bilmeniz gereken bazı makyaj hileleri vardır. Örneğin;

  • Maskara sürmeden önce kirpiklere bebek pudrası uygulamak daha hacimli ve daha uzun kirpik görünümünü sağlamaktadır.
  • Eğer takma kirpik kullanıyorsanız; tüm bir şekilde kullanmak yerine takma kirpiğinize 3’e keserek kullanmanız daha doğal bir görünüm verecektir.
  • Maskara sürmeden önce kirpik kıvırıcı kullanmak daha kıvrık ve etkileyici kirpiklere sahip olmanıza yardımcı olacaktır.
  • Nemli ya da saten bir ruj sürdüyseniz; peçete yardımıyla sabitleyerek dağılmasını ve bulaşmasını engelleyebilirsiniz.
  • Eyeliner çekerken zorlanıyorsanız; gözünüzün kenarlarına bant çekerek uygulamanız işinizi daha da kolaylaştıracaktır.
  • Gözlerinizi daha çekik göstermek için yarım eyeliner, daha büyük göstermek içinse tam eyeliner tekniğini kullanabilirsiniz.
  • Eğer fondöteniniz teninizden koyu renk ise içerisine nemlendirici koyarak rengini açabilirsiniz.