Bu alışkanlıklar yüzde kırışıklığa neden oluyor

Medikal Estetik Hekimi Doktor Metehan Özgür tarafından yapılan açıklamaya göre karışıklıklara neden olan kötü alışkanlıklara özellikle dikkat edilmesi gereken durumları belirtmektedir.
Bu alışkanlıklar yüzde kırışıklığa neden oluyor

Yaşlanmanın en belirgin etkisi olan kırışıklıklara sebep olan 7 kötü alışkanlık özellikle daha genç bir cilde sahip olmak isteyenler için dikkat edilmesi gereken durumlar oluşturmaktır. Ağız çevresinde ya da göz kenarlarında oluşacak olan kırışıklıklar yüzde en çok dikkat çeken bölgeleri oluşturmaktadır. Dudak altında ve üstünde oluşacak olan çizgiler barkod çizgileri olarak tanımlanmaktadır. Günlük hayatta özellikle kırışıklıklara karşı önlem almak isteyenlerin kötü alışkanlıkları en aza indirgemesi faydalıdır.

  1. İçeceklerin Bardaktan Tüketilmemesi

Çoğu zaman bayanlar farklı sebeplerden dolayı içecekleri pipet ile tüketilmesini tercih etmektedir. Bu durum dudak çevresinde oluşacak olan karışıklıklara sebebiyet vermektedir. Bu nedenle direk bardaktan tüketilmesi gerekir. Pipet kullanarak bardaktan içecek tüketilmesi özellikle tekrarlanan hareketler nedeniyle dudak çevresinde oluşacak kırışıklıklara sebebiyet vermektedir.

  1. Dudaklarda Kuruma

Dudaklarda özellikle doku hücrelerinin sağlığa direk olarak etkili olmaktadır. Bu nedenle hücrelerin sağlıklı olması gerekir. Hücreler sağlıklı olduğu durumlarda dudaklarınız daha canlı ve genç görünmektedir. Su tüm vücut için olduğu gibi aynı zamanda dudaklar ve cilt için de önemlidir.

  1. Sigara İçmek

Sigara kullanımı vücut açısından her yönden zararlıdır. Aynı zamanda erken yaşta özellikle ciltte oluşacak olan karışıklıklara da sebebiyet vermektedir. Sigara içerken aynı şekilde tekrarlanan dudak hareketleri dudak bölgesinde oluşacak olan karışıklıklara sebebiyet vermektedir. Bu nedenle dikkat edilmesi gereken kötü alışkanlıklar arasında yer almaktadır.

  1. Güneşlenme

UV ışınları özellikle sağlık açısından problem yaşamasına neden olmaktadır. Aynı zamanda kırışıklıklara sebep olan nedenler arasında da yer almaktadır. Uzun süre güneşe maruz kalınması durumunda ciddi zarar görmektedir.

  1. Gülümsemek

Devamlı olarak gülümsemek hayata pozitif bakmanızı sağlarken aynı zamanda yüz kaslarının aynı şekilde tekrarlanmasına neden olacağı için dudak çevresindeki kırışıklıkları artırabilir.

  1. Islık Çalmak

Aynı şekilde dudak çevresinde kırışıklıklara sebebiyet verir. Bu nedenle özellikle kırışıklıklara sebep olan hususlar arasında yer almaktadır.

  1. Çiğnemek

Devamlı olarak sakız çiğnemek aynı dudak hareketlerine sebebiyet vereceği için kırışıklıklara neden olur.