Botoks Tedavisi Yüzdeki Ameliyat İzlerini Hafifletebilir

Botoks tedavisi yüzdeki ameliyat izlerini hafifletebilir mi sorusuna cevap arayan birçok kişi bu konu yanlış anlar.
Botoks Tedavisi Yüzdeki Ameliyat İzlerini Hafifletebilir

Botoks tedavisi yüzdeki ameliyat izlerini hafifletebilir mi gibi sorulara cevap arayanlar birçok açıdan çözüm bulmak istedikleri izleri kalıcı olarak ortadan kaldırmak ister. Özellikle botulinum toksini olarak bilinen botoks lazer gibi izlerin giderilmesine yardımcı olabilir. Yüz izlerinin giderilmesi gerektiğinde A tipi botoksun etkisi oldukça iyi sonuç vermiştir. Çalışma kapsamında değerlendirilen bu 14 hastanın bu uygulama sonucunda izlerinin azaldığı görülmüştür. Bu da daha düz cerrahi işlemler için botoks desteğinin etkisini öne çıkarmıştır.

Yüz bölgesinde ve mimiklerde olduğu gibi yara izlerinde de iyi bir silinme yaratarak öne çıkan bu uygulama, kozmetik sonuçların daha iyi bir şekilde görülmesini sağlar. Tabi ki tüm vücuttaki yara izlerinin tedavisinde kullanılmaz. En yüksek etkinin görüldüğü bölgeler yara izleri bulunan alın bölgeleridir.

Kimlere Uygulanır?

22-65 yaş aralığındaki herkese uygun olan bu işlemler Mediko estetik hizmeti veren hastanelerde yapılmaktadır. Yoğun fiziksel aktiviteden uzak durması gereken herkeste iz tedavisi yapılabilir.  Botoksla iz tedavisi yaptıranların yüzme havuzu, hamam, deniz gibi alanlardan uzak durması gerekir. Direkt güneş ışığına maruz kalmaması gereken bölgenin güneşten iyi bir şekilde korunması oldukça önemlidir. Botoksla tedavi konusunda tercih edilen bakterilere alerjisi olmayan herkes güvenle bu ürünün kullanılmasını sağlayabilir.

Sonuçlar Kalıcı Mıdır?

Başarılı sonuçların alınacağı uygulamalar, genelde yeni izler üzerinde etkilidir. Yara bakımına ilişkin sonuçların alınması için dermatologlar kombin tedavilerle birlikte bu tedavi yöntemlerinin uygulanmasını tercih ederler. Botoks ile yüzdeki izlerin tedavi edilmesi konusunda şu an için tatmin edici sonuçlar alınmıştır. Ancak eski izler konusunda bir sonucun alınmayacağının bilinmesi gerekir. Taze yara izleri söz konusu olduğunda botoksun başarılı sonuçlar verdiği bilinmektedir.

Yüz cerrahisi konusunda birçok başarılı sonucun alınmasını sağlayan botoks bakterisinin yüzdeki yara izlerinin iyileştirilmesi hususunda herkeste farklı sonuçlar vereceğini unutmamalısınız. Özellikle taze yaraların olduğu genç ciltlerde sonuç daha başarılı olacaktır. Kombin tedavilerin de tercih edilmesi söz konusu olabilir.