Boncuk ağda nedir ve nasıl kullanılır?

Boncuk ağda ismi ağdanın ısıtılmadan önceki şeklinden gelmektedir. Bu ağdalar son dönemlerde oldukça popüler olmuştur. Çünkü boncuk ağdalar diğer ağdalara göre daha acısız olduğu söylenmektedir.
Boncuk ağda nedir ve nasıl kullanılır?

Daha az acı veren ve daha temiz bir şekilde uygulama sağlayan bu ağdalar son dönemlerde kadınlar tarafından daha fazla tercih edilmektedir. Boncuk ağdanın adını son dönemlerde sıklıkla duyduğunuz gibi fazla tercih eden kadınlar olduğundan ötürü daha fazla duyabilirsiniz. Adını bu kadar sık duyduğunuz bu ağdayı daha önce kullanmamış olmanız sizi tereddütte bırakabilir. İşte aklınızda kalan soru işaretleri için sizlere boncuk ağda için bir takım bilgiler vereceğiz.

Boncuk Ağda Nedir?

Boncuk ağda satılmadan önceki katı halin de boncuk şeklinde bulunan diğer ağdalara oranla daha az acı veren bir ağda çeşitleri. Daha az acı vermesinin sebebi çekildiği esnadaki meydana gelen dokusal durumdur. Daha acısız olmasından dolayı da kadınlar artık bu ürüne yönelim göstermektedir. Diğer ağdalara göre fiyatı biraz daha pahalı bir ürün olmasına rağmen kullanım kolaylığından dolayı tercih edilen ürünler arasındaki yerini almıştır.

Boncuk Ağda İle Sir Ağda Arasındaki Farklar Nelerdir?

• Sir ağdaların hepsinde olmasa dahi bazı çeşitlerinde şeker içeriği olabilir. Bu şeker içeriği ise kıl köklerini beslediğinden dolayı kıl kökleri güçlene bilir. Bu sir ağdanın tercih edilmeme sebepleri arasında yer alır. Boncuk ağda da şeker ile alakalı hiçbir ürünün bulunma durumu söz konusu değildir.

• Sir ağda vücuttan çekilirken bir bez yardımıyla çekilmesi gereklidir. Aksi takdirde elle çekilmesi mümkün olmamaktadır. Fakat boncuk ağda da herhangi bir materyal ihtiyaç yoktur. Sürdüğünüz bölgeden el yardımı ile çekerek temizleyebilirsiniz.

• Boncuk ağda sir ağdaya göre daha pahalı bir üründür.

Boncuk ağda nasıl kullanılır?

• Boncuk ağda da diğer ağdalar gibi ısıtıldıktan sonra kullanılır. Isıtılıp sıvı hale geldikten sonra vücuda uygulanır.

• Bir spatula yardımı ile uygulanacak bölgeye sürebilirsiniz.

• 2-3 dakika ağdanın kurumasını bekledikten sonra bir ucundan çekerek ağdayı soyarak çıkartın.

Boncuk Ağda Kullananlar

Boncuk ağda kullanan kadınların pek çoğu bu adadan oldukça memnun kaldıklarını belirtmektedirler. Ağdayı uygularken diğer yöntemlere nazaran acı vermediği ve uygulamanın pratik olduğunu belirtmektedirler.