Bişektomi, Yanak İnceltme Estetiği Nedir?

Kilolardan dolayı yanaklarda olan şişkinlik küçük yaşlarda yüze sevimlilik katsa da ilerleyen yaşlarda çeşitli problemlere sebep olabilir.
Bişektomi, Yanak İnceltme Estetiği Nedir?

Kilodan dolayı yanaklar kalın görünür, ince yanaklar ise daha zayıf ve genç gösterir. Bu nedenle daha genç ve daha zayıf yanaklara sahip olabilmek için bişektomi uygulaması yaptırılabilir.

Bişektomi nedir?

Bişektomi diğer ismi ile yanak estetiğidir. Hollywood yanağına sahip olmak için Bişektomi estetiği ameliyatı olunmalıdır. Genellikle insanlar başkalarında olan birşeyin hoşuna gidilmesi sonucunda kendilerinde de olmasını isterler. Bu neden ile model aldıkları kişideki özelliğin kendisinde de olması için bazı estetikler yaptırılabilir. Bu özenilen özelliklerden birisi ise Hollywood aktörlerinin yanaklarıdır. Bu yanaklar gergin alt çene belirgin ve ince çizgiler şeklindedir. Bu ameliyat sonucunda iz kalmaz.

Bişektomi nasıl yapılır?

Bişektomi ameliyatında kesinlikle eskisi abartılı, pürüzlü bir görünüm kazandırmaz. Bu estetiğin odak noktası yanaktır ve ameliyattan kalan sonra bıçak izi kalmaz. Ameliyat esnasında asimetri durumu da düzeltilebilir. Ameliyat ağız içinde yapılır. Ameliyat koşulları steril ortam olmalıdır. Yanak estetiği ortalama 45 dakika sürer. Ağız içinde çok küçük bir kesik ile dolum sağlayan yağ bezlerine erişilir ve bişektomi gerçekleştirilir. Bu ameliyatın istenilen sonucu vermesi için yanakta bulunan bir kısım yağ dokusu yanaktan çıkartılır.

Bişektomi kimlere yapılabilir?

Ergenliği bitmiş ve yüz hatları belirginleşmiş olan kişilerin yanak etrafındaki yağlar nedeni ile kalın yüz hatları olan kişiler için bu estetik yapılabilir. Kilolu olmasa da yanak bölgesi kısmında yağlanma olabilir. Bu nedenle de kilolu olmayan kişilerde yanak kısmındaki yağlanman dolayı bişektomi yaptırabilir.

Bişektomi sonrası

Bişektomi estetiği sonrasında acı ve ağrı olmaz. Estetik olan kişi o gün taburcu edilir ve estetik olmamış gibi hayatına kaldığı yerden devam edebilir. Ameliyat sonrası hasta sıvı gıdalar ile beslenir. Birkaç gün sonra katı gıdalar tüketebilir. Bişektomi ameliyatı sonrasın da hasta fazla kilo almadıkça sonuç kalıcı olur ve yüz çizgileri değişmez. Bu yöntem, kilolardan dolayı yüzde oluşacak bozulmayı engellediği için yaşlanmayı önleyici etkiye sahiptir. Bu yöntem sonucunda olabilecek yan etkiler yüzde asimetrik, aşırı çöküklük, yanakta bölgesinde uyuşukluk riski oluşabilir.