Bebek gibi bir cilde sahip olmak çok kolay! Yosun peeling yaptıranlar 10 yaş gençleşiyor

Son dönemde kozmetik sektörünün yakaladığı gelişme dikkat çekerken güzel bir cilde sahip olmak isteyenler yosun peeling yöntemine yöneldiler.
Bebek gibi bir cilde sahip olmak çok kolay! Yosun peeling yaptıranlar 10 yaş gençleşiyor

Özellikle de yoğun güneş nedeniyle son dönemde cilt lekelerinde büyük bir artış yaşanırken bu lekelerden kurtulmak isteyen kişilerin en çok kullandıkları yöntemlerden biri de yosun peeling olarak öne çıktı. Son dönemde pek çok kişinin yaptırmış olduğu yosun peeling hakkında araştırmalar da arttı.

YOSUN PEELİNG NASIL YAPILIR, ACILI BİR YÖNTEM Mİ?

Yosun peeling yaklaşık 1 saat süren bir işlemdir. İşlemin ilk evresinden önce cilt derinlemesine bir temizlik aşamasından geçirilir. Medikal temizleme işleminin ardından yosun peeling maskesi tüm cilde uygulanır ve yoğun bir masajla cilde peeling yapılır. Bu esnada ciltte hafif cam kırıkları batıyor gibi bir his oluşur.

Burada amaç ciltteki ölü deriyi kaldırmak ve hücre yenilenmesini sağlamaktır. Ardından maske ciltte 20 dakika yeşil ışık altında bekletilir. Sürenin dolması ile yine kozmetik ürünler kullanılarak cilt temizlenir ve ardından yüksek faktörlü güneş kremi sürülür.

YOSUN PEELİNG SONRASI BANYO VE SOYULMA NASIL OLUR?

Yosun peeling sonrası ilk 5 gün kesinlikle banyo ve yüze su temas etmesi yasaktır. Burada amaç cildin kendi kendine soyulmasını beklemektir. Soyulan cilde asla müdahale edilmemeli, elle soyma işlemi yapılmamalıdır. 2 gün içinde soyulma başlar. Yaklaşık 4-5 günün ardından ise tamamen sona erer.

Bu süre zarfında her gün en az 4 kere yüksek faktörlü güneş kremi sürülmelidir. Dışarı çıkılmasa dahi güneş kremi uygulaması gerekir. Nemlendirici içeren güneş kremi kullanmak daha etikili olacaktır. Güneş kremi dışında cilde başka hiçbir ürün uygulanmamalıdır.