Bebeğin Yüzündeki Sivilceler Nasıl Geçer? Sivilce (Milia) Kurutma Yöntemleri

Bebeklerin yüzünde çıkan sivri uçlu sivilceler rahatsız edicidir. Bu sivilceler nasıl olur ve doğal tedavi ile nasıl geçer pek bilinmez. Şimdiki yazımızda bu sivri uçlu sivilcelerin doğal yollarda tedavisi ve bu sivilceler hakkında bilinmesi gereken bilgileri hazırladık.
Bebeğin Yüzündeki Sivilceler Nasıl Geçer? Sivilce (Milia) Kurutma Yöntemleri

Bebeklerde Oluşan Sivilceyi Geçirme Ve Kurutma Tedavisi

Erkeklerin yüzünde oluşan ergenlik sivilceleri andıran cilt problemlerini bebeklerin yüzünde gördüğümüzde endişeleriz. Bebeklerde çıkan bu aknelere Milia ve ya süt granitleri denilmektedir. Milia görüntü olarak rahatsız edici dursa da aslında zararı yoktur.

Bazı durumlarda bu süt granitleri bebeklerin sırtına kadar da ilerleyebilir ancak korkmamak gerekir. Bu sivilceler genelde yeni doğmuş olan bebeklerde görülür. Çoğu zamanda sadece yanaklarda oluşan beyaz ve ya kırmızı noktacıklar zamanla burun, alın ya da vücudun farklı bir bölgesinde de çıkabilir.

Bebeklerde Sivilce Neden Çıkar?

Bebeklerde bu sivilcelerin neden oluştuğu anneler tarafından merak konusudur. Bunun birkaç sebebi vardır. Bu sebeplerden bazıları;

  • Doğum zamanı yaklaşan annelerden bebeğe geçen hormonlar bebeklerin cildinde yağ bezelerini aktifleştirip gözeneklerinin tıkanmasına neden olarak sivilceleri ortaya çıkartır.
  • Bebekler için alınan yanlış bebek bakım ürünlerinin ya etkileri de sivilce oluşmasına sebebiyet verir. Mesela PH değeri doğru olmayan sabunlarda cildi kurutup sivilceleri tetikleyebilir.
  • Annenin ve ya bebeğin kullandığı bazı ilaçlardan kaynaklıda sivilce oluşabilir. Annenin kullandığı ilaçlar anne sütünden bebeğe geçer.

Bebeklerde Sivilceler Nasıl Geçer? Sivilceler İçin Doğal Çözümler

Bebeklerde oluşan sivilceleri tedavi etmek için uygulanabilecek olan doğal yöntemler vardır. İşte bu yöntemler;

  • Yağlı olan bebe losyonlarını kullanmayın
  • Emzirme sürecinde yağlı ve baharatlı olan yiyeceklerden ve içeceklerden uzak durun.
  • Bebeklerin yüzünü ve ya cildini asla ıslak bırakmayın ve her zaman kuru tutmaya özen gösterin.
  • Bebeğin yüzünde sivilce oluşmuş ise bebeğin onları kaşımasına engel olmak için eline eldiven giydirin.
  • Bebek pudralarını bebeğinizde kullanırken asla fazla dökmeyin. İhtiyaç halinde çok az miktarda gerekli olduğu kadar kullanın.
  • Bebeklerin cildi hassas olduğu için yetişkinlerde kullanılan sabunları bebeğe temas ettirmeyin. Bebekler için yapılan süt sabunlarını tercih edin.