Bayramın ödemini bu tarif sayesinde tek seferde atın!

Ramazan Bayramı’nda pek çok kişi yediğine çok fazla dikkat etmedi. Tatlıya hayır diyemeyen ve yediklerine çok fazla dikkat etmeyenler için en güzel ödem attıran tarifi sizler için haberimizde derledik!
Bayramın ödemini bu tarif sayesinde tek seferde atın!

Ramazan Bayramı demek bol bol tatlı ve şeker demek! Bunun yanı sıra bol kalorili bayram tatlıları da işin içine girince ödemler de kaçınılmaz oluyor. Peki, bayramda alınan ödemler nasıl vücuttan atılacak? İşte en pratik ödem attırıcı detoks tarifi!

ÖDEM ATTIRAN DETOKS TARİFİ

Ödem atmak isteyenler için harika bir tarifimiz var! Hemen hemen her evde olan olmasa bile en yakın aktarda kolayca bulabileceğiniz malzemelerden hazırlayabileceğiniz detoks tarifi malzeme listesi şu şekilde:

1 çay kaşığı papatya

1 çay kaşığı yeşil çay

1 çay kaşığı gül kurusu

1 çay kaşığı rezene

1 çay kaşığı kadar hibisküs bitkisi

Bütün bu bitkileri aktardan uygun maliyete elde edebilirsiniz.

Yapmanız gereken tek şey tüm bu malzemeleri bir demlik içerisine almak. Üzerine kaynamış sıcak su ilave edin. Ortalama olarak 5 dakika demlenmesini sağlayın. Daha sonra süzerek günde 1 fincan tüketebilirsiniz. Yararının fazla olması için yemeklerden 15 dakika önce tüketilmesi önerilmektedir.

SABAHLARI YAPILABİLECEK DETOKS TARİFİ

Yukarıdaki tarifi akşam yemekleri öncesinde tüketebilirsiniz. Ancak sabah aç karnına detoks yapmak isteyenler için de şu tarifimiz var!

1 adet salatalık

Yarım limon

Yeşil elma suyu (200 ml kadar)

1-2 adet kereviz sapı

Tüm bu malzemeleri blenderdan geçirebilirsiniz. Eğer elinizde katı meyve sıkacağı varsa o şekilde daha verimli bir sonuç alabilirsiniz. Karışımı sabahları aç karnına tüketmeniz önerilmektedir. Bu şekilde gün içerisinde bol bol su içerek bayram ödemlerinden kurtulabilirsiniz.