Bayramda hazır tatlı almayın! Evde 10 dakikada kıyır kıyır bayram tatlısı yapın

Bayrama çok az bir zaman kala ev hanımları tatlı telaşesine düştü. Pek çok kişi ne yapacağını bilemiyor ya da tarif tutmaz diye hazır tatlılara yöneliyor. Ancak bayramda sakın hazır tatlı almayın! Evde dakikada kıyır kıyır tatlı yapın! İşte tarifi
Bayramda hazır tatlı almayın! Evde 10 dakikada kıyır kıyır bayram tatlısı yapın

10 dakikada hazırlanan ve son derece kıyır kıyır olan bu tatlı tarifine herkes bayılacak. Şerbetli efsane tatlıyı yiyen herkes hazır zannedecek! Hem tadının nefis hem de yapımının son derece kolay olduğu 10 dakikada kıyır kıyır baklava tarifi haberimizde

MALZEME LİSTESİ

10 dakikada kıyır kıyır baklava yapmak için ihtiyacınız malzemeler şu şekilde:

  • 125 gram margarin (Tercihen tereyağı ve yumuşak)
  • 1 yumurta
  • 1 yemek kaşığı sirke
  • 1 çay bardağı irmik (115 g)
  • 1 tepeleme su bardağı un (Bardak ölçüsü 200 ml)
  • Yarım su bardağı kadar çekilmiş ceviz ya da fındık

Şerbeti:

  • 2,5 su bardağı su ve 2 su bardağı şeker
  • Şerbetin şekerlenmemesi için 1-2 damla limon suyu

YAPIM AŞAMASI

Tatlınızı hazırlamadan önce ilk olarak bütün malzemeleri kaynatıp kenarda bekletin. Şerbetinizin soğuk tatlınızın sıcak olması gerekiyor. Kaynayan şerbeti 15 dakika kısık ocakta bekletin. Soğuması için kenara alın.

Hamur için ilk olarak ceviz ve un dışındaki tüm malzemeleri karıştırma kabına alın. Karışan malzemelere cevizi ekleyin ve son olarak unu kontrollü olarak az az ekleyin. Ortalama olarak beze büyüklüğünüze göre 15 - 20 arası beze elde edebilirsiniz. Kadınbudu ovalliğinde şekil verdikten sonra bıçakla tatlınızın üzerine ince ince kesiler atın.

Az yağlanmış borcama ya da yağlı kağıt serilmiş fırın tepsisine dizin. Önceden ısıtılmış 175 derecelik fırında ağır ağır pişirin. Pişirme süresi fırının ayarına göre değişebilir. Ortalama olarak 40 - 45 dakikada pişiyor.

Pişen tatlınızı fırından çıkarın ilk sıcağı geçtikten 1-2 dakika sonra şerbeti dökün. En önemli kural tatlı sıcak şerbet soğuk olmalı. 2-3 saat buzdolabında dinlendirdiğiniz tatlınızı servis edebilirsiniz.

Deneyeceklere şimdiden afiyat olsun.