Batık Tüylerden Kurtulma Yolları!

Batık tüyler, epilasyon sonucu oluşabilen ve hemen hemen her kadın için sıkıntı yaratan bir durumdur. Uygulayacağınız basit yöntemlerle siz de bu problemlerinizden kurtulabilirsiniz.
Batık Tüylerden Kurtulma Yolları!

Batık Nedir? Neden Oluşur?

Tüylerin deri altından içe doğru büyümesiyle meydana gelen batık oluşumu; genellikle vücutta bacaklarda, kollarda, yüzde ve genital bölgede görülmektedir. Batıkların en genel nedeni yanlış epilasyon yöntemleridir. Elektrikli epilasyon aletinin kullanımı, yanlış jilet uygulaması ve yanlış ağda uygulaması gibi çeşitli nedenlerden oluşmaktadır. Batıklar önlem alınmadığı takdirde büyüyerek iltihaba sebep olabilmektedir.

Batıklardan Kurtulmak İçin Ne yapılmalı?

Estetik açısından problem yaratan batık oluşumu; genellikle hatalı epilasyon yöntemleri ortaya çıkan bir durumdur. Batıklardan kurtulmanın oldukça kolay yöntemleri bulunmaktadır. Bu kolay yöntemlerden en bilineni kese yapmaktır. Tabi kese yaparken oldukça dikkat etmeli ve özellikle hassas cilde sahip olanların yapmaması önerilmektedir. Diğer bilinen yöntem lerden biri de cildi hep nemli tutmaktır. Çeşitli doğal yağlardan yararlanarak batıkların ciltten kolayca çıkmasını sağlayabilirsiniz. Batık tüylerden kurtulmanızı sağlayacak bazı doğal peeling yöntemleri de bulunmaktadır. Bunlardan ilk akla gelen ve en etkili olan yöntemlerden biri olan karbonat maskesidir. Karbonat maskesi yoğurt ile karıştırılarak daha etkili olmaktadır. Bir diğer etkili yöntemlerden biri ise asprin uygulamasıdır. Asprini ezilerek su ile karıştırılmasıyla hazırlanan bu peeling batıklarda oldukça etkili olmaktadır. Tüm bunlara ek olarak da cildi nemlendirme açısından hindistancevizi yağı ve aloe vera kullanabilirsiniz.

Batık Oluşumu Engellenebilir mi?

Batık tüyleri daha oluşmadan engellemek oldukça mümkündür. Siz de yapacağınız çeşitli uygulamalarla batık oluşumunu önleyebilirsiniz.

  • Öncelikle batık oluşumun en büyük sebeplerinden biri olan elektrikli epilasyon aletinin kullanımı bırakılmalıdır. (Bunun yerine ağda gibi daha sağlıklı epilasyon yöntemleri kullanılabilir)
  • Batık oluşumunu engellemek için cildi her zaman nemli tutmak gerekir. (Banyo sonrasında çeşitli vücut losyonlarından ve doğal yağlardan yararlanılabilir)
  • Epilasyon için tüylerin çok uzamaması beklenmemeli, tüyler orta seviyedeyken epilasyon işlemi gerçekleştirilmelidir.  
  • Banyo sırasında sık sık kese yaparak batık oluşumu engellenmektedir. (Cildi hassas olanlar bu konuda oldukça dikkatli davranmaları gereklidir.