Baklava yapımı ev baklavası! Hiç oklava tutmayan bile ŞİPŞAK yapacak lezzetine doyulmayacak

Hazır baklava fiyatlarına gelen zamlar nedeniyle vatandaşlar ucuz çözüm yolları aramaya devam ederken ev baklavası tarifi geldi!
Baklava yapımı ev baklavası! Hiç oklava tutmayan bile ŞİPŞAK yapacak lezzetine doyulmayacak

Baklava yapımı ev baklavası! Hiç oklava tutmayan bile ŞİPŞAK yapacak lezzetine doyulmayacak - Ramazan ayı zamlarla gelirken en çok zam yapılan ürünlerin başında gıda ürünleri yer almıştı. Bayrama yakın tatlı fiyatlarında da rekor yükseliş yaşanırken ev baklavası yapmak isteyen kişilere pratik bayramlık baklava tarifi geldi. İşte hiç bilmeyenlerin bile yapabileceği o baklava...

BAYRAMLIK EV BAKLAVASI TARİFİ İÇİN GEREKLİ MALZEMELER NELERDİR?

1 çay bardağı yoğurt

1 adet yumurta

2 yemek kaşığı sirke

1 çay bardağı süt

1 çay bardağı sıvıyağ

1 paket kabartma tozu

3.5 su bardağı un

Yufka açarken aralarına serprmek için nişasta

Üzerine sürmek için 1 çay bardağı sıvıyağ, 150 gr. tereyağ

Şerbeti için 4 su bardağı şeker, 4 su bardağı su, 1 ince dilim limon.

İlk olarak hamurunun yapımına başlayın. Yumurtayı kırın ve üzerine süt, yoğurt, sıvıyağ, üzüm sirkesi ve 1 paket kabartma tozunu ekleyerek elinizle iyice birbirine karıştırın. Unu eleyerek kontrollü bir şekilde ekleyin. Ele yapışmayan yumuşak bir hamur elde edene kadar un ekleyerek yoğurmaya devam edin. Baklavalık kaliteli un eklemeye dikkat edin.

Hamuru rulo şeklinde getirin ve 12 eşit parçaya bölün. Her bir bezeyi bol nişasta serperek tatlı tabağı büyüklüğünde açarak ara katlarına nişasta serpiştererek üst üste koyun ve üzerini kapatarak dinlenmeye bırakın.

Bu esnada şerbeti hazırlayın ve şerbet kaynadıktan sonra kısık ateşte 20 dakika boyunca kaynatarak kıvam almasını sağlayın ve şerbeti soğumaya bırakın.

Dinlenen bezeleri tek tek alarak nişasta serpiştererek oklava yardımı ile ince olacak şekilde açın. Büyütebildiğiniz kadar büyütün ve çok sıkı olmayacak şekilde yufkada büzün ve yağlı kağıdın üzerine açarak kurumaya bırakın.

Kuruyan 2 yufkayı üst üste koyun ve yağlı kağıttan taşan kesimi keserek üzerine yayın ve arasına istediğiniz kadar ceviz serpiştirin. Ardından yağlı kağıdı yukarı çekerek rulo haline getirin ve 3 parmak şekilnde keserek dilimleyip yağlamış olduğunuz yuvarlak tepsiye dizin. Sadeyağı için sıvıyağ ile tereyağı eriterek karıştırın ve baklavanın üzerine sürün.

Önceden ısıtılmış 170 derecelik fırında üzeri altı iyice kızarana kadar pişirin. Fırından aldıktan sonra 5 dakika kadar bekletin ve ilk sıcağı çıkınca soğuk şerbeti dökün. Afiyet olsun, iyi bayramlar...