Aydın Efeler'de çiftçi kadınlara eğitim desteği

Kadınların üretimde yer almasını desteklemek amacıyla eğitim programları devam ederken bunlardan biri de Aydınlı kadınlar için düzenlendi.
Aydın Efeler'de çiftçi kadınlara eğitim desteği

Aydın'a bağlı olan Efeler ilçesinde üretimde bulunan çiftçi kadınlar için vahşi sulamaya karşı eğitim programı düzenlendi. Düzenlenen eğitim programında vahşi sulamayı en aza indirmek hedefiyle hayata geçirilen basınçlı sulama sistemi ile ilgili bilgilendirmede bulunuldu.

AYDINLI KADINLARA SULAMA EĞİTİMİ VERİLDİ!

Aydın’ın Efeler ilçesindeki çiftçi kadınlar, vahşi sulamayı en aza indirmek hedefiyle hayata geçirilen basınçlı sulama sistemi ile ilgili aldıkları kursla suyun verimli kullanılmasını öğreniyor.

kadin-2.jpg

Efeler İlçe Tarım ve Orman Müdürlüğü koordinesinde kadın üreticilere yönelik basınçlı sulama sistemi kursu düzenlendi. İlçe genelindeki kadın üreticilerin katıldığı kursta, vahşi sulamanın önüne geçmek ve suyun daha verimli kullanılmasını sağlamak hedefiyle hayata geçirilen basınçlı sulama sisteminin kullanımı ve önemi anlatıldı.

kadin-3.jpg

Efeler İlçe Tarım ve Orman Müdürü Mehmet Esen’in de katıldığı kursta kadın üreticiler hem bilgilendirildi hem de vahşi sulamanın zararlarını öğrendi.

kadin-4.jpg

Eğitimler ile ilgili Efeler İlçe Tarım ve Orman Müdürlüğü’nden yapılan açıklamada “İlçe Müdürlüğümüz ve Halk Eğitim Merkezi Müdürlüğü işbirliği ile açmış olduğumuz, kadın üreticilerimizin katılımcı olduğu Basınçlı Sulama Sistemleri konulu kursumuz devam ediyor. Vahşi sulamanın tarımsal sulamadaki payını en aza indirmek temel hedefimiz” ifadelerine yer verirken kadınların da bu konuda desteğini beklediklerini söyledi.