Avukat Dilara Yıldız’ın öldürülmesine Uşak Barosu’ndan tepki

İstanbul Tuzla’da eski nişanlısı Oktay Dönmez’in öldürdüğü 29 yaşındaki avukat Dilara Yıldız için Uşak Barosu Uşak Adliye binası önünde bir basın açıklaması yaptı.
Avukat Dilara Yıldız’ın öldürülmesine Uşak Barosu’ndan tepki

Açıklamada; Uşak Barosu’nun kadına yönelik şiddete, çocuğa yönelik şiddete, kadın ve çocuk istismarlarına karşı olduğu vurgulanarak;  “Uşak Barosu ve Uşak Barosu Kadın ve Çocuk Hakları Komisyonu olarak meslektaşımız Avukat Dilara Yıldız’ın vahşice katledilmesini şiddetle kınıyor ve olayın yakın takipçisi olacağımız” denildi.

“Kadınlar her alanda saldırıya ve sömürüye uğramaktadır”

Uşak Barosu ve Uşak Barosu Kadın ve Çocuk Hakları Komisyonu üyelerince yapılan basın açıklamasında şu ifadelere yer verildi:

 “Meslektaşımız Av. Dilara Yıldız’ın kadın cinayeti sonucu öldürülmesinin derin üzüntüsü ve öfkesi içerisindeyiz. Meslektaşımızın ailesine ve hukuk camiamıza başsağlığı diliyoruz.

Meslektaşımızın kamuya açık bir yerde, polislerin olay yerine intikal etmesine rağmen eski nişanlısı tarafından silahla katledilmesi, ülkemizde kadına yönelik şiddetin ve kadın cinayetlerinin ne kadar rahat işlenir hale geldiğini göstermesi açısından da dehşet vericidir.

KADINLAR, ne yazık ki dünyanın her yerinde hukuki, ekonomik, sosyal ve siyasal alanda saldırıya maruz kalmakta ve sömürüye uğramaktadır.

Ülkemizde ise, kadına yönelik şiddette her geçen gün artış yaşanmakta; kadınlarımız fiziksel, psikolojik, ekonomik şiddete maruz kalmakta ve hatta yaşam hakları vahşice ellerinden alınmaktadır.

Yasal mevzuattaki tüm değişiklik ve düzenlemelere rağmen, kadına yönelik şiddetin artarak devam etmesinin nedeni toplumsal zihniyet dönüşümünün sağlanamamış olması ve şiddetin kaynağına odaklı çözümlerin geliştirilmemiş olmasıdır.

Kadına yönelik şiddetin ortadan kaldırılması için temel öğe, mevcut toplumsal zihniyetin değiştirilmesidir. Bu bağlamda, devletin çok yönlü ve bütüncül politikalar üretmesi yanında, bu mücadelenin toplumsal düzeyde, genele yayılarak etkin ve kararlı bir şekilde yürütülmesi gerekmektedir.

Şu bilinmelidir ki Uşak Barosu Kadına yönelik şiddete, çocuğa yönelik şiddete, kadın ve çocuk istismarlarına karşıdır. Bu tür şiddetlere karşı Baromuz var olduğu sürece tüm hukuki haklarımızı kullanarak, mağdurların yanında olacaktır.

Uşak Barosu ve Uşak Barosu Kadın ve Çocuk Hakları Komisyonu olarak meslektaşımız Avukat Dilara Yıldız’ın vahşice katledilmesini şiddetle kınıyor ve olayın yakın takipçisi olacağımızı kamuoyuyla paylaşıyoruz. “

(SALİH KILINÇ / HABER)