Altın İğne Tedavisi Nasıl Yapılır? Altın İğne Nedir?

Cildin yaşlanmasına güneş ışınları, mevsimsel değişikler, hava kirliliği ve daha birçok çevresel faktör neden olabilmektedir. Cildimizin dış etkenlere karşı açık bir şekilde bulunması dış etkenlerden kolay bir şekilde zarar görmesine de olanak tanımaktadır.
Altın İğne Tedavisi Nasıl Yapılır? Altın İğne Nedir?
Zaman içinde ciltte oluşan kırışıklıklar ve lekelenmeler artabilmektedir. Teknolojinin son zamanlarda büyük bir ilerleme kaydetmesi yeni birçok uygulamanın var olmasına olanak tanımıştır. Uygulamalar lazer ışınları ve radyo dalgaları ile yapılabilmektedir. Fraksiyonel radyo frekans, Radyo dalgaları, FRF şeklinde daha birçok uygulamada altın iğne uygulaması cildin güzel bir görünüm alması için yapılabilmektedir.

Altın İğne Nedir?
Altın iğne uygulaması ile cildin gençleştirilmesi sağlanabilmektedir. Cildin dış etkenlerden kaynaklı olarak deformasyon geçirerek lekelenme ve kırışıklanma gibi problemler yaşayabilmesi günümüzde çokça bilinen sorunlar arasında yer almaktadır. Bu uygulama ile ciltteki kırışıklıklar azaltılarak hem genç bir görünüm hem de daha parlak ve canlı bir hal alması sağlanmaktadır. Uygulama seanslar halinde yapılmaktadır. Seansları ne kadar olacağı cildin durumuna göre belirlenmektedir. Uygulama ile ciltte herhangi bir cerrahi işlem yapılmadan güvenli bir şekilde gerçekleşmesi sağlanmaktadır.

Altın İğne Uygulaması Hangi Durumlarda Yapılır?
• Kişinin cildinde yanık ya da yara izlerinin oluştuğu durumlarda
• Kişilerim çok kilo aldıktan sonra bu kilo verdikleri zaman vücutlarında çatlaklar oluşabilmektedir. Ya da hamilelik sonrasında ciltte oluşan çatlakların giderilmesinde de uygulama kullanılabilmektedir.
• Cildin yaşlanmaması gibi durumlarda
• Boyun, dekolte ve gıdı bölgelerinde oluşan görüntüleri daha iyi bir hal almasını sağlamak için kullanılabilmektedir.
• Aknelerin ve bu akne izlerinin giderilmesinde kullanılabilmektedir.
• Göz çevresinde oluşan morlukların ortadan kaldırılması için kullanılabilmektedir.
• Ciltteki gözeneklerin sıkıştırılarak cildin genç gösterilmesi için kullanılabilmektedir.
• Ciltte oluşan lekelerin giderilmesi için de bu yöntem kullanılabilmektedir.

Altın İğne Uygulaması Nasıl Yapılır?
Hem kolay hem de ağrısız bir yöntem olup kesin sonuçları olan bir uygulamadır. Ortalama olarak 1 seans 30 ile 45 dakika arasında sürebilmektedir. Kişiler bu uygulamayı geçirdikten sonra gerekli bilgileri alarak tekrar hastaneden ayrılabilmektedirler. Fraksiyonel radyo frekans cihazı ile altın iğne uçları cildin altına temas sağlayarak kontrollü bir şekilde yüksek frekanslı radyo dalgaları cilde iletilmektedir. Seansların sonrasında ciltte kızarıklıkların oluşması da gayet normal bir durumdur. Bu kızarıklıklar birkaç saat gibi kısa bir süre içerisinde yok olmaktadır. Hekim tarafından gerekli önlemler ve bilgilendirmeler kişiye yapılarak işlem sonucunun daha kaliteli olması sağlanmaktadır.

Altın İğne Hangi Bölgeler İçin Uygundur?
Altın iğne uygulaması vücudun hemen hemen her bölgesinde kullanılabilmektedir. Yüz haricinde vücudun diğer bölgelerinde yer alan çatlakların giderilmesi için kullanılan bir yöntem olduğu için kişilerin rahatlıkla tercih edebileceği bir yöntemdir.

Altın İğnenin Avantajları Nelerdir?
Cerrahi bir işlem görmediğiniz için cildinizin işlem ardından herhangi bir kızarma ya da kabuklanma yaşamadın işleminizin kolay bir şekilde gerçekleşebilmektedir. Bu etkilerin kalıcı olması da özellikle önem arz etmektedir. İşlemler ilk seanstan sonra bile kolaylıkla fark edilebilmektedir.