Akupuntur Nedir? Akupunktur zayıflatır mı?

Akupuntur yüzyıllardan beri süregelen, vücutta belirlenen noktalarda tek tek iğneleme şekli ile yapılan bir tedavi türüdür. Bu tedavi yönetemi Çin bilim insanları tarafından keşfedilmiş ve yüzyıllardır birçok Uzak Doğu ülkesi kullanmakta olup şimdiki zamana kadar gelmiştir.
Akupuntur Nedir? Akupunktur zayıflatır mı?
Günümüz teknolojisinde hala kullanılan ve geleneksel tedavi yönetmi olarak gösterilen apunturun son zamanlarda popüleritesi daha da çok artmıştır. Bu eski tedavi yönteminin hala ününü koruyor olması ekili bir tedavi olduğunu bize gösteriyor.

Akupuntur Nasıl Etki Eder?

Şimdiye kadar bir çok tarih kitabında bu geneksel yöntemin işe yaradığına dair kanıt olmasına dair bilim insanlarımız bununla ilgili araştırmarın sonuçlarını henüz yeni almaya başlamışır. 2003 yılında World Heart Organization akupuntur ile ilgili detaylı bir bilimsel araştırma yaparak akupunturun nasıl etki ettiğine dair birçok şey gözlemlemiştir. Bunlardan bazıları; iğneleme sırasında asetikolin gibi nöratransmaddeler salgılayarak beynin olumlu yönde hareketi, limbik sisteme yaptığı baskı ile de acı ve ağrı kontrol altına alınmasıdır.

Akupuntur İle Zayıflama

Akupuntur ile zayıflama yöntemi günümüzde eskisinden daha çok gündeme gelmiş durumdadır. Akupunturun vücudumuza etkilerini zayıflama yönünden kullanarak bu yöntemi deneyen insanların yüzde 70 i çok daha kolay bir şekilde kilo verdiklerini söylüyorlar. Akupuntur metabolizmayı hızlandırarak, beynin açlık merkezini bastırarak ve stresi azaltarak kilo vermeye yardımcı oluyor

Sadece akupuntur ile bir anda mucizevi şekilde kilo vermeyi bekleyemeyiz. Bundan dolayı akupuntur ile birlikte dengeli beslenme ve düzenli spora da önem vermeliyiz. Çin bilim insanları kilo alımının vücut dengesizliğinden dolayı kaynaklandığını düşünmektedir. Kilo vermek için yapılan apukuntur kulak arkasına yapılmaktadır çünkü bu durum için en önemli noktalar buradadır. Bu akupunturlar vücutta en çok yağ biriken yerlere göre uyarılıp o yöne doğru hareket ederek daha hızlı tokluk hissedimi, aşırı yemenin önlenmesi ve metaolizma hızladırarak kilo kaybının maxımum seviyede olmasını sağlar. Ayrıca akupuntur diyet yaparken hissettiğimiz açlık, halsizlik, bitkinlik ve baş dönmesi gibi etkiler kontrol altına alarak diyetinizi yarıda bırakmadan aynı tempoda devam etmenizi sağlar. Yemek yemeye gerek duymadan vücuttaki serotonin miktarını arttırır.