Akşam yemeğini bu saate yiyen çok kolay kilo veriyor!

Yaz aylarında daha fit gözükmek isteyenler hızla diyet araştırmalarına başladı. Ancak uzmanlar her fırsatta şok diyetlerin ve detoksların vücuda yarardan çok zarar getirdiğinin altını çiziyor. Ancak akşam yemeğini o saatte yerseniz kilo verebilirsiniz!
Akşam yemeğini bu saate yiyen çok kolay kilo veriyor!

Diyet yapan ya da kilo vermek isteyenlerin en sık merak ettiği konuların başında yemek yeme saatleri gelmektedir. Açlığa karşı gün içinde kendimizi daha fazla tutabiliyoruz. Ancak akşam saatleri gelince acık hissi artış gösteriyor ve çoğu zaman diyeti bozabiliyoruz.

HER ZAMAN AYNI SAATTE Mİ YİYECEĞİZ?

Kilo vermek için vücudu şoke sokacak açlıklardan uzak durulması gerekiyor. Çok klişe olacak ancak sık sık ve az az yemek kilo vermenize yardımcı olacaktır. Her zaman aynı saatte kahvaltı yapmamamız ya da akşam yemeği yememiz çok mümkün olmaz. Peki, bu durumda ne yapacağız? Kendimizi aç mı bırakacağız? Elbette hayır. Bu gibi durumlarda kalorisi daha düşük ve daha sağlıklı atıştırmalar tüketilerek vücudun açlık krizine girmesinin önüne geçmemiz gerekiyor. Süt, peynir, salatalık ya da galeta gibi kalorisi düşük ancak doyurucu olan besinlerden tüketmek yanlış olmayacaktır.

AKŞAM YEMEĞİNİ KAÇTA YEMELİYİZ?

Kilo vermek istiyorsanız direkt olarak akşam yemeğinizi şu saatte yiyin gibi bir saat bulunmuyor. Ancak akşam uyku saatinizi göz önüne alarak yatmadan önce en az 3 – 4 saat önce yemek yemenizi sonlandırmanız gerekiyor. Yatağa yattığınızda yemeğinizin üzerinden 3-4 saat geçmiş olması gece sindirimi ve yağ yakımını kolaylaştıracak.

İş hayatı dikkate alındığında 22.00 – 23.00 civarında uyuyan bir kişinin en geç akşamüzeri 6-7 civarında yemeği bırakmış olması gerekiyor. Çok acıkacağınızı ve zorlanacağınızı düşünüyorsanız bu noktada gün içerisinde daha tok tutucu ve lifli gıdaları tercih edebilirsiniz. Bu şekilde akşam ani acıkmaların önüne geçebilirsiniz. Bir insanın yeni bir alışkanlık kazanması ortalama 3 hafta sürüyor. İstikrarlı bir şekilde bu doğrultuda akşam yemeğinizi ayarlarsanız, 1 ay içinde gözle görülür bir fark görebilirsiniz.