AK Parti'li kadınlar şiddete karşı tek ses oldu

İzmir, Manisa, Uşak, Denizli ve Aydın'da Kadına Yönelik Şiddete Karşı Uluslararası Mücadele Günü dolayısıyla AK Parti Kadın Kolları il başkanlıklarınca eş zamanlı basın açıklaması yapıldı.
AK Parti'li kadınlar şiddete karşı tek ses oldu

Uşak'ta kadına yönelik şiddete dikkat çekmek amacıyla beyaz panoya el izleri bırakıldı, "kadına yönelik şiddete hayır" yazılı turuncu balonlar uçuruldu. 

Uşak Valiliğince, Kadına Yönelik Şiddete Karşı Uluslararası Mücadele Günü dolayısıyla program düzenlendi. 

15 Temmuz Şehitleri Meydanı'nda düzenlenen programa, Uşak Valisi Funda Kocabıyık ve katılımcılar "kadına yönelik şiddete hayır" yazılı turuncu maske takarak geldi. 

İl Emniyet Müdürlüğü ve İl Jandarma Komutanlığı ekipleri tarafından açılan stantlarda bilgilendirici broşürler dağıtıldı. 

Programda konuşan Uşak Valisi Funda Kocabıyık, kadına yönelik şiddetin önlenmesinde ortak bir akıl ve vicdanla hareket edilmesi gerektiğini söyledi.

Kadına yönelik şiddetin önlenmesinde ailelere de çok önemli görev düştüğüne dikkati çeken Kocabıyık, "Kadına yönelik şiddetle mücadelede eğitim önemli bir unsurdur. Sevgi ve saygıyı barındıran kuvvetli bir iletişim ortamında çocuklarımızı yetiştirmek onların karakterinde önemli bir etkendir. Şiddete tanık olmayan ve maruz kalmayan çocuklar yetişkinlikte hem kendilerine hem de toplumun diğer üyelerine saygılı olacaktır." dedi.

Uşak Valiliği olarak çalışmalarını azim ve kararlılıkla sürdürdüklerini dile getiren Kocabıyık, şöyle konuştu:

"Şiddete uğrayan kadınlarımızın nereden yardım alabileceklerini bilmeleri, şiddetle mücadele etmeleri açısından çok önemlidir. Aile Çalışma ve Sosyal Politikalar Bakanlığımızın başlattığı kadınlarımızın her türlü sorunlarında ulaşabilecekleri 183 hattı ilimizde de aktif olarak uygulanmaktadır. Mağdur kadınlarımız 155 Polis İmdat, 156 Jandarma İmdat, 112 Acil, Aile İçi Şiddet Acil Yardım hattını arayabilirler. Ayrıca şiddet mağduru kadınlarımız Kadın Acil Destek (KADES) uygulamasını da kullanabilirler." 

Vali Funda Kocabıyık ve programa katılanlar beyaz bezin takılı olduğu panoya, ellerini boyaya batırıp izlerini bıraktılar. 

Ardından üzerinde "kadına yönelik şiddete hayır" yazılı turuncu renkli balonlar gökyüzüne bırakıldı. 

Stantları gezen Vali Funda Kocabıyık, Kadın Acil Destek (KADES) uygulamasının çok önemli olduğuna dikkati çekerek, kendini risk altında hisseden bütün kadınların bu uygulamayı telefonlarına indirmesini istedi. 

Programa, Uşak Cumhuriyet Başsavcısı Bünyami Korkmaz, İl Jandarma Komutanı Albay Murat Kılıç, İl Emniyet Müdürü Mesut Gezer, Uşak Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Ekrem Savaş, siyasi parti temsilcileri, sivil toplum kuruluşları temsilcileri ve vatandaşlar katıldı. 

- Uşak

AK Parti Uşak Kadın Kolları Başkanı Hilal Sabancı, il başkanlığında yaptığı basın açıklamasında, kadına yönelik şiddetin tüm toplumun huzuruna kasteden bir eylem olduğunu vurguladı. 

Kadına yönelik şiddete karşı yapılan çalışmaları hatırlatan Sabancı, şöyle konuştu:

"Hükümetimiz ve bakanlıklarımız şiddeti durdurmaya yönelik yoğun çaba göstermiştir. Halen devam eden bu mücadelede hem şiddet uygulayanlara karşı yaptırımları arttırmış, hem de şiddete maruz kalan kadınlara maddi ve manevi destek vererek hayatlarına umut olmuştur. Biz hiçbir zaman bahanelerin arkasına saklanmadık, imkansızlıkların partisi olmadık. Bugün bir kez daha tüm popülist yaklaşımları elimizin tersiyle iterek şiddetle mücadelede yolumuza kararlılıkla devam ettiğimizi gür sesimizle haykırıyoruz." 

AK Parti İzmir İl Kadın Kolları Başkanı Dilek Yıldız Büyükdağ, partisinin il başkanlığı 15 Temmuz Demokrasi Şehitleri Konferans Salonu'nda yaptığı açıklamada, şiddetin her türlüsüyle mücadele etmeyi sürdürdüklerini belirtti. Kadına yönelik şiddetin farklı sonuçları olduğuna dikkati çeken Büyükdağ, "Bu eylem tüm toplumun huzuruna kastediyor, aileyi parçalıyor, geriye hayatını kaybetmiş ya da travmalarla dolu kadınlar, mutsuz çocuklar ve karanlık bir gelecek bırakıyor. Şiddet uygulayan ise insanlıktan çıkıyor." dedi.

- Manisa

AK Parti Manisa İl Kadın Kolları Başkanı Aynil Yavaş, partisinin il başkanlığında yaptığı açıklamada, kadına yönelik fiziksel ve psikolojik şiddetin devam ettiğini anlattı. Bu konuda kararlılıkla mücadele etmeyi sürdüreceklerini aktaran Yavaş, "Tüm çabalara, çığlıklara, kanunlara rağmen, bahaneleriyle kaim bazı cahillerin elleri, dilleri kadınların, çocukların bedenlerine, ruhlarına adeta bir balyoz gibi iniyor. 'Şiddet bizim turuncu çizgimizdir' demiştik. O çizgiyi aşanlarla çetin mücadelemiz dün olduğu gibi bugün de yarın da sürecektir. " ifadelerini kullandı. 

- Denizli 

AK Parti Denizli İl Kadın Kolları Başkanı Nurcan Dalbudak, partisinin İl Başkanlığında düzenlediği basın toplantısında, kadına yönelik fiziksel ve psikolojik şiddetin devam ettiğini söyledi. Şiddetin "turuncu çizgileri" olduğunu kaydeden Dalbudak, o çizgiyi aşanlarla çetin mücadelelerinin dün olduğu bugün de yarın da süreceğini belirtti.

- Aydın

AK Parti Aydın Kadın Kolları Başkanı Duygu Göğde da  partisinin İl Başkanlığı binasında yaptığı açıklamada, kadına yönelik şiddetin sadece bir kişiye yönelmiş bir tehdit olmadığını kaydetti. Göğde, "Bu eylem tüm toplumun huzuruna kastediyor, aileyi parçalıyor, geriye hayatını kaybetmiş ya da travmalarla dolu kadınlar, mutsuz çocuklar ve karanlık bir gelecek bırakıyor. Şiddet uygulayan ise, insanlıktan çıkıyor." ifadelerini kullandı.