Aile Bakanlığı’ndan kadınlara düzenli 1.000 TL yardım ödemesi! Yaş şartı yok

Aile Bakanlığı'ndan o şartları taşıyan kadınlara güzel haber geldi. Aktarılan son habere göre kadınlara düzenli olarak 1.000 TL yardım verileceği belirtildi. Yardımdan yararlanmak isteyenler için başvuru şartları tek tek açıklandı. İşte detaylar..
Aile Bakanlığı’ndan kadınlara düzenli 1.000 TL yardım ödemesi! Yaş şartı yok

Aile Bakanlığı, resmi web sitesi üzerinden önemli bir açıklama yaptı. Eşi Vefat Etmiş Kadınlara Yönelik Düzenli Nakit Yardım Programı kapsamında ödenecek olan yardıma ilişkin hem miktar hem de başvuru şartları açıklandı.

Bakanlığın açıklamasına göre hane içerisinde sosyal güvencesi olan bireyin olmadığı, 3294 sayılı Kanun kapsamında ihtiyaç sahibi olan ve son resmi nikahlı eşinin vefat ettiği kadınların bu ödemeden yararlanabileceği açıklandı.

Son resmi nikahlı eşini kaybeden kadınların yararlanabileceği bu yardımda ödemelerin düzenli olarak yapılacağı açıklandı.

AİLE BAKANLIĞI DUYURDU

Aile Bakanlığı, ihtiyaç sahibi kadınlara vereceği yardıma ilişkin, “Hanede sosyal güvencesi olan birey bulunmayan, 3294 sayılı Kanun kapsamında ihtiyaç sahibi olan ve son resmi nikahlı eşini kaybetmiş kadınlara yöneliktir” açıklamasını yaparken yardımdan yararlanmak isteyen kadınlar için de, “Son resmi nikahlı eşini kaybetmiş 3294 sayılı Kanun kapsamında ihtiyaç sahibi olan kadınlar faydalanabilmektedir” ifadesini kullandı.

BAŞVURULAR NASIL VE NEREYE YAPILACAK?

Başvuruda bulunmak isteyenler için detaylar belli oldu. Aile Bakanlığı’nın belirtilen şartları sağlayan kadınlara vereceği yardım ödemesinde başvuru için sadece kimlik belgesinin yeterli olacağı açıklandı. Yardımdan yararlanmak isteyen ve başvuru şartlarını sağlayan kadınlar en yakın Sosyal Yardımlaşma ve Dayanışma Vakıflarına müracaat edebilecekleri açıklandı.

Son resmi nikahlı eşini kaybeden ve 3294 sayılı Kanun kapsamında ihtiyaç sahibi olan ve hanede sosyal güvencesi olmayan kadınların yararlanabileceği bu ödemelerin miktarı da belli oldu. Bakanlığın açıklamasına göre ödemelerin her ay hesaplanarak 2 ayda bir düzenli olarak yatırıldığı ifade edildi. Ödemenin miktarı ise aylık olarak 1.000 TL olduğu açıklandı.