Adet geciktirici (Primolut) hap nedir ve ne işe yarar

Çoğu kadının hayatında en az 3 kere başvurduğu adet geciktirici (primolut hap) haplar hakkında bilinen bilinmeyen birçok konu var. bu yazımızda sizlere primolut hap hakkında detaylı bilgiler vereceğiz.
Adet geciktirici (Primolut) hap nedir ve ne işe yarar

Kimi kadının taile giderken, kimisinin düğün öncesi kimisinin ise acil olarak seyahate çıkarken kullandığı bu haplar kadınların kurtarıcısı olmaktadır. Önceden planlanmış hayali kurulan özel günlerin regl dönemine denk gelmesi durumunda alınan bu haplar planlanan günlerin gergin ve tedirgin geçmesi yerine eğlenceli geçmesini sağlayacaktır.

Adet geciktirici haplar rahmin iç tabakasında değişiklik yapmasını sağlar ve kanamayı engeller. ancak her hapta olduğu gibi bu haplarda da yan etkiler mevcuttur. Bilinenin aksine çocuk sahibi olmaya engel değildir hatta çoğu kadının korktuğu gibi kilo artışına da sebep olmaz ancak, adet düzeni değişeceğinden vücutta hafif şişkinlik olabilir ve tabii ki yeni adet dönemi tarihinde de değişiklikler olacaktır. adet geciktirici hapın kullanımını bıraktıktan 2 gün sonra adet yeniden başlayacaktır. ilacı gecikmenin başlaması istenen tarihten 4 gün önce almaya başlamalı ve gün içinde almayı kesinlikle unutmamalı. Hapın özelliğine göre bazı haplarda günde 2 kez bazılarında ise günde 3 kez kullanılan ilaçta dikakt edilmesi gereken en önemli konu hapların kullanımı 10 günü aşmamalıdır. Ayrıca unutulmamalıdır ki adet geciktirici haplar doğum kontrol hapı değildir. Hamileliği sonlandırmaz gebe kalmayı engellemez.

Primolut ilaçlar hakkında bazı uzman görüşleri şöyle:

* Adet geciktirici haplar hormonal probleme kesinlikle yol açmaz.

* İleride kısır kalmaya neden olmaz.

* Haplar kilo aldırtmaz.

* Şişkinlik, kabızlık, baş ağrısı, gerginlik, sinirlilik. Bu yan etkilerin hiçbiri kalıcı olmaz.

Adet geciktirici hapların yanı sıra doğada bulunan bitkiler sayesinde de regl dönemini geciktirmek mümkün.

Örneğin; Adet kanama gününe 3 gün kala 2-3 çay kaşığı toz tarçın yiyerek (su ile karıştırıp da içebilirsiniz) adeti geciktirebilirsiniz hatta adet döneminde bunu uygularsanız kanamayı durdurabilirsiniz.

Yine maydanozu sapları ile beraber kaynatıp soğuduktan sonra günde 3 bardak tüketerek de adet kanamanızı 3-4 gün geciktirebilirsiniz. Ancak unutulmamalı ki bu kürleri uygularken de aşırıya kaçmamak gerekir çünkü ara vermeden yapılan kürler her ne kadar doğal olsalar da vücudumuzda zarara yol açar.