8-18 Diyeti Nedir? Nasıl Yapılır?

8-18 diyeti bir nevi aralıklı oruç tutma diyetidir. Son zamanlarda oldukça moda olan bu diyet oldukça etkili sonuç vermiştir. 8-18 diyetinde sabah 8’fen akşam 6’ya kadar istediğiniz yemeği yiyorsunuz. Fakat saat 6’dan sonra oruç tutar gibi hiçbir şey yemiyorsunuz. Yani bu diyetin kuralı 10 saat yemek yiyip 14 saat aç kalmak.
8-18 Diyeti Nedir? Nasıl Yapılır?

8-18 Diyeti Nasıl Yapılır?

8-18 diyeti yapmaya karar verdiyseniz kahvaltıyı mutlaka saat 8’de yapmalısınız. Akşam yemeğini de saat 6 da yemelisiniz. Akşam saat 6’dan sonra hiçbir şey yememek bu diyette altın kuraldır. Unutmayın, akşam 6’dan sonra oruçlusunuz. Neden saat 6’dan sonra yemek yiyemiyoruz derseniz bunun cevabı ise şu şekilde;

Vücuda giren şeker glikojene çevriliyor. İnsan vücudu glikojeni ortalama 12 saat içerisinde eritebiliyor. Sürekli yemek yendiği zaman vücuda sürekli şeker giriyor ve vücut şekeri yakamadığından size kilo olarak geri dönüyor. Fakat akşam 6’dan sabah 8’e kadar yemek yemezseniz vücut rahatlıkla gün içinde yüklenen glikojeni yakabilir.

8-18 diyet kurallarına uyduğunuz taktirde kısa süre içinde kilo verdiğinizi fark edebilirsiniz. Hem sağlıklı bir şekilde diyet yapıp hem de istediğiniz yemeği yiyebilmek istiyorsanız 8-18 diyetini uygulamalısınız.

8-18 Diyetinde Dikkat Edilmesi Gerekenler

8-18 diyetinde her gün uymanız gereken bir diyet menüsü yok. Fakat yine de kendinizi fazla salmamanız gerekiyor. 8-18 diyetini uygularken bol bol zeytinyağı tüketmelisiniz. Çünkü zeytinyağı hem çok faydalı hem de hızlı kalori yakmanıza yardımcı oluyor. Makarna ve pilav gibi karbonhidrat içeren besinleri az tüketmeniz gerekiyor. Tamamen hayatınızdan çıkarmayın, sadece az miktarda kullanın.

Atıştırmalıklarda kuruyemiş, meyve ve salata gibi hafif kalorili gıdaları tüketmelisiniz. Aksi taktirde çok fazla kalori yüklemiş olursunuz. Yoğurt tüketmeyi sakın ihmal etmeyin. Yoğurt hem tok tutar hem de kalori yakıcıdır. Asitli gıdaları hayatınızdan uzak tutun. Kola ve diğer asitli içecekler yüksek dozda şeker içerir ve bu da size kilo olarak geri döner.

8-18 diyetine başlamadan önce mutlaka bir diyetisyen ile görüşün ve oruç tutabileceğinize dair onay alın.