7 Farklı Doğal Karışımla Sivilcelerinizden Kurtulma Yolları

Ergenlik döneminde başlayan ve hayat boyu devam eden sivilce sorunlarından doğal karışımlarla kurtulmak mümkün olmaktadır.
7 Farklı Doğal Karışımla Sivilcelerinizden Kurtulma Yolları

Sivilce sorunlarından doğal karışımlarla kurtulmak aslında oldukça popülerdir. Bu yüzden başarılı sonuçların alınması gerektiğinde bu doğal cilt bakımı uygulanmalarının düzenli olarak yapılması esastır. Cilt sağlığı konusunda kullanmanız gereken bir antibiyotik varsa bunu kullanabilirsiniz. Ancak ek olarak tercih edeceğiniz doğal cilt bakımı ürünleriyle sivilcelerinize kesin çözümler bulabilirsiniz.

Cilde iyi gelen birçok doğal reçete vardır. Bunlardan biri limondur ve hemen hemen herkes bu yöntemi dener. Ancak kaşıntı yaptığı için her zaman aynı etkiyi göstermez. Ergenlik döneminde de kurtulmayacağınız bu aknelerin giderilmesi için dermatoloğunuzun önerdiği tedavileri tercih edebilirsiniz. Sonrasında da doğal akne kurutuculardan yararlanarak, kalıcı bir etki yarattığınız çözümler üretebilirsiniz.

Sivilceler İçin Doğal Cilt Bakım Reçeteleri

Sivilceler için tercih edilen doğal cilt bakım ürünleri son derece çeşitlidir. Özellikle limon ve karbonatla cilt bakımı konusu başarılı sonuçların alınmasına yardım edecektir. Güvenle satın alabileceğiniz birçok üründe kimyasal materyaller vardır. Bunlar da cildinize zarar verir. Oysa her evde bulacağınız doğal malzemelerle kolayca cildinize iyi bir bakım yapabilirsiniz. Sizin için hazırladığımız 7 pratik öneriyle sivilcelerden arınmış bir cilde sahip olabilirsiniz.

Sivilceler için 7 Doğal Maske

  1. Limon ve yoğurt kullanılarak tercih edeceğiniz doğal maskeler son derece fazladır. Bunların tahriş olmuş ciltlere iyi geldiği bilinir
  2. Karbonat ve limon suyu kullanarak cildinize iyi bir bakım yapabilirsiniz
  3. Zerdeçal ve 1 limonun suyundan macun yaparak cildinize 15 dakika bekletip yıklayabilirsiniz.
  4. Aloevera kullanarak cildinizdeki sivilce izlerinden kolayca kurtulabilirsiniz.
  5. Şeker ve limon kullanarak yapabileceğiniz peeling ile cildinizi ölü hücrelerden arındırabilirsiniz.
  6. Sivilceler için doğal maskeler son derece işe yarardır. Bunlardan biri de yumurta akı ve limondan yapılan maskelerdir.
  7. Limon ve salatalığı kullanarak harika maskeler yapabilirsiniz. İsterseniz yüzünüze sürerek, isterseniz ikisini karıştırarak bu maskeleri kullanabilirsiniz.

Cildinize düzenli olarak süreceğiniz bakım maskelerini tercih ettiğinizde en doğal çözümleri bulacağınız alternatiflerle karşılaşabilirsiniz. Önemli olan rutin haftalık bakımların uygulanmasıdır.