40 yıllık ustası yalvar yakar tarifini verdi! İşte fırında mangal tadında tavuk lezzeti sırrı bu sosta

Mangal tadında fırın tavuk ve ızgara kanat yapmak isteyenlere ustası meslek sırrı sosunu ifşaladı!
40 yıllık ustası yalvar yakar tarifini verdi! İşte fırında mangal tadında tavuk lezzeti sırrı bu sosta

40 yıllık ustası yalvar yakar tarifini verdi! İşte fırında mangal tadında tavuk lezzeti sırrı bu sosta - Orman yangınları nedeni ile pek çok ilde getirilen ormanda ateş yakma ve ormana giriş yasakları mangal severleri üzerken evinde mangal tadı arayanlara tarifi geldi.

Fırında mangal tadında tavuk yapmak isteyen kişilere ustası sırrını verirken hazırlanan özel sos karışımı ile yiyenlerin asla fırında piştiğine inanmayacağı gizli sır ortaya çıktı. Fırında tavuk tarifi ile ister but ister kanat yapabilir, tadından doyamayacağınız yemeklere imza atabilirsiniz.

FIRINDA MANGAL TADINDA TAVUK LEZZETİ TARİFİ NASIL YAPILIR?

2 kilogram tavuk kanat (istediğiniz bir başka tavukta olabilir)

2 tepeleme yemek kaşığı dolusu yoğurt

1 çay kaşığı kekik

1 çay kaşığı karabiber

1 çay kaşığı kimyon

1 yemek kaşığı isot biber

1 yemek kaşığı toz biber

2 diş rendelenmiş sarımsak

Yeteri kadar tuz

Yarım çay bardağı sıvıyağ

Tavuğun dışında kalan tüm malzemeleri derin bir kapta karıştırın. İyice karıştırdıktan sonra içerisine tavukları da ekleyin ve tavuğun tüm yüzeyini kaplayana kadar iyice harmanlayın.

Fırın tepsisini yağlayın ve içerisine tavukları tek sıra halinde yan yana gelecek şekilde sıralayın. Yağlı kağıt sermek yerine fırın tepsisine sermek yüzeyle teması sağlayacağı için daha iyi sonuç almanızı sağlayacaktır. Ardından önceden ısıtılmış fırında 180 derecede nar gibi kızarana kadar pişirin. Afiyet olsun...