33 Yaşından Sonra Bebek Sahibi Ol Genç Kal

Bebek sahibi olmak için genç yaşlarda hamile kalmak gerektiğini söyleyen uzmanların görüşleri yıllar geçtikçe değişmeye başladı. Artık uzmanlar ‘’33 yasından sonra bebek sahibi ol genç kal ‘’ şeklinde bir yaklaşım ileri sürmeye başladılar.
33 Yaşından Sonra Bebek Sahibi Ol Genç Kal

‘’33 yaşından sonra bebek sahibi ol, genç kal’’ son yıllarda yapılan uzun ve kapsamlı araştırmalar sonucunda ileri yaşlarda yapan kişilerin daha erken yaşlarda doğum yapanlar göre üç kat daha fazla yaşadığı gözlemlenmiştir. Bunun sebeplerinden bir tanesi 33 yaşından sonra anne adaylarının çok daha bilinçli ve kendilerine karşı daha özenli oldukları gözlemlenmiştir. Her doğumda vücutta pek çok hücre yenilendiği içinde bu yaştan sonra yapılan hamilelik vücudun yenilenmesini sağlar.

33 Yaşından Sonra Doğum Yapmak Vücudu Yeniler mi?

33 yaşından sonra doğum yapmak vücudu yeniler mi? sorusunun cevabı anne olmak isteyen adayların en fazla merak ettiği konular arasındadır. Bilindiği üzere uzmanlar bu zamana kadar en uygun doğum yaşının 20 yaş ile 33 yaş arası olarak belirtmişlerdir. Çünkü gebelik hormonlarının en yüksek ve yoğun olduğu zamanlardır.

Fakat son yıllarda bu kavram teknoloji çağına uyarak değişmeye başlamıştır. Artık günümüzde pek çok kadın 40 yaş ve sonrasında da doğum yapmaktadırlar. 33 yaşından sonra metabolizmanın yavaşlamaya başladığı zamanlarda doğum yapmanın vücut hücreleri üzerinde olumlu etkiler yaptığı gözlemlenmiştir. Hatta erken doğum yapmış kadınlara nazaran çok daha uzun ömürlü olabilecekleri belirtilmiştir.

33 Yaşından Sonra Doğum Yap ve Gençleş

33 yaşından sonra doğum yap ve gençleş, zamana dur demek için yapılabilecekler arasında gösterilmeye başlamıştır. Her kadın genç ve zinde görünmek ister. Eğer sağlık açısından herhangi bir sorununuz yoksa bu yaştan sonra doğum yapmak yavaşlayan metabolizmayı hareketlendirerek hücrelerin yenilenmesini sağlar. Geç yaşta hamilelik riskli olmasına rağmen günümüzde pek çok kadın 35 yaş ve sonrasında doğum yapmaktadırlar.

Doğum yapan kadınlarda östrojen hormonu yükseleceğinden beyin yapısını olumlu etkiler. Üstelik doğum yapmak ve bir bebeğe sahip olmak anneye çok iyi geleceğinden kendini daha mutlu hisseder. Hatta geç doğum yapmamın Alzheimer hastalığını önlediği de yapılan araştırmalar sonucunda gözlemlenmiştir.

İ