3 günde 3 kilo verdiren en hızlı diyet

Özellikle kadınların en büyük çilesi kilolar. Ne yaparsak yapalım çoğu zaman o iştah açıcı yiyeceklere karşı koyamayıp aşırıya kaçılıyor. Kısa sürede kilo vermek isteyenler içinse hızlı diyet listelerine başvuruluyor. Peki bu hızlı kilo verdiren 3 günde 3 kilo diyetlerinin içeriğinde hangi besinler yer almakta.
3 günde 3 kilo verdiren en hızlı diyet

Hızlı ve etkili 3 günde 3 kilo verdiren diyetler özellikle gerek iş yoğunluğu gerekse hoşlanılan yiyecekler olan fast food adı altında satılan gıdalardan vazgeçemeyenlerin başvurdukları diyet listelerinin başında geliyor. Aynı zamanda tatlıdan vazgeçemeyenlerin aşırı kilo alması sonucu da genellikle hızlı ve etkili 3 günde 3 kilo verdiren diyetler tercih ediliyor.

Peki bu diyet nasıl yapılır?
3 günde 3 kilo verdiren diyet listesinin kesinlikle konunun uzmanı ile görüşüldükten sonra ve onun gözetimi altında yapılmalı ve asla uzun süreli tercih edilmemelidir. Verilecek olan kilo kaybı ve hızı kişinin kadın ya da erkek oluşuna yaşına boyuna göre de değişiklik göstermektedir.
3 günde 3 kilo verdiren diyet şok diyetler arasında yer almaktadır. Bu yüzden uzun süre yapıldığında vücutta ciddi derecede besin yetersizliğine yol açabilir.

Kimler uygulayabilir?
Şok diyet dediğimiz 3 günde 3 kilo verdiren bu diyeti kalp ya da şeker hastalığı gibi şikayetleri olan kişilerin, hassas bünyeye sahip olanların, hamilelik sürecinde olanların asla uygulamaması gerekmektedir.
Şok diyetlerin çoğunda görülen fiziksel değişimin yanı sıra ruhsal değişimlerde yaşanabilir. Yapacağınız bu şok diyetin neticesinde halsizlik, yorgunluk yaşabilir hatta kendinizi bitkin ya da stresli hissedebilirsiniz.

Püf noktalar
• sabah, öğle ve akşam öğünlerini asla atlamamalı
• akşam 18.00 itibari ile yemek yemeyi kesmeli
• gece uykudan önce melisa, ıhlamur ya da papatya çayı içilmeli
• sabah uyanır uyanmaz bir bardak ılık su içine birkaç damla limon sıkılarak içilmeli

 

3 günde 3 kilo verdiren şok diyeti uygularken ana öğünlerin dışında ara öğünlerde tüketebilirsiniz. Hem açlığınızı yatıştırmak hem de daha dinç olabilmek adına ara öğünlerde meyve (karpuz, şeftali, elma, armut, çilek, kayısı, erik) yiyebilirsiniz. Yalnız bir porsiyonun dışına çıkmamalısınız. Bu hem tatlı ihtiyacınızı giderek hem de açlığınızı yatıştıracaktır. Dilerseniz yine ara öğünlerde kuruyemişlerden az miktarda fıstık, badem, kabak çekirdeği, fındık da tercih edebilirsiniz.