14 adımda zayıflama önerileri

Kilo problemi bulunan bir çok kişi zayıflamak için elinden geleni yapsa da istediği sonuçları alamıyor. Kilo vermek isteyenlere uzmanlar 14 öneriden oluşan bir açıklama yayınladı. Kilo vermenize yardımcı olacak 14 adımda zayıflama önerisini yazımızda okuyabilirsiniz.
14 adımda zayıflama önerileri
Kan Değerlerinizi İnceleyin
Mutlaka kan değerlerinizi öğrenin. Kan değerleriniz kilo vermeye sebep olan problemler ortaya çıkabilir. Doktor, tahlilleri değerlendirerek sizlere gerekli desteği verecektir.

 

Yağı Oranlarını Düşürün
Aşırı yağlı yiyeceklerden mutlaka uzak durmanız gerekir. Yemekleri az yağlı yaparak sağlığınızı koruyabilirsiniz. Et yemeklerine ekstra yağ eklememeniz tavsiye ediliyor.

 

Şekerden Uzak Durun
Şeker en tatlı zehirlerin başında gelir. Şekerli yiyecek ve içecekleri minimum seviyeye düşürmelisiniz. Şekeri minimuma indirirseniz sorunlarınızı büyük ölçüde azaltabilirsiniz.

 

Beyaz Una Dikkat Edin
Beyaz unlu mamullerin tüketimini minimuma indirmeniz gerekir. Sağlıklı tahıllara geçerek sağlığınızı koruma altına alabilirsiniz.

 

Gıdaları Kontrol Edin
Gıda etiketlerine dikkat etmeniz gerekir. Tükettiğimiz gıdaların içeriklerini okuyun Bir çok kişi içerikleri okumadan gıdaları tüketiyor.

 

Öğünleri Atlamayın
Güzel ve sağlıklı bir kahvaltı ile güne başlamak hayat kalitenizi yükseltecektir. Ağır olmayan fakat protein bakımından zengin öğle ve akşam yemekleri tüketmeye özen göstermelisiniz

 

Öğün Saatlerini Kontrol Edin
Aynı saatlerde öğünlerinizi tüketin. Bu uygulama insülin dengesi ve dolayısıyla kilo verme açısından büyük avantajlar sunar.

 

Kabızlık Sorununa Dikkat
Düzenli probiyotik tüketmek kabızlık probleminin önüne geçer. Bilinçsizce yapılan diyetler ve çok düşük yağlı beslenme kabızlığa neden olabilir.

 

Meyve Tüketimi
Meyvenin hayatımızda yeri büyüktür. Ancak kilo verme döneminde meyve günde 2-3 porsiyonla sınırlı tutulmalı.

 

Spor Yapın
Sağlıklı kilo vermek isteyen insanların mutlaka düzenli olarak spor yapması gerekiyor.

 

Düzenli Uykuya Dikkat Edin
Uyku sırasında salgılanan melatonin hormonu yetersiz olursa kilo vermeniz engellenebilir.. Uyku ile kilo verme ilişkisi çoğu zaman göz ardı edilen bir konudur.

 

Stresi Hayatınızdan Uzak Tuttun
Stres vücutta yağ depolanmasını arttıran bir konudur. Bununla beraber stres aşırı yeme isteğine neden olur.

 

Israrlara Karşı Dikkat
Yeme içme esnasında ısrarlara karşı tavrınız olması gerekir. Her verileni tüketmeniz kilo almanıza neden olur.

 

Sağlığınıza Özen Gösterin
Dış görünüşten sonra sağlıklı olmak önemlidir. Kilo vermek için sağlıksız diyet programlarından uzak durmalısınız. Şimdi yazımızda bulunan zayıflama önerilerini okuyarak sağlıklı bir hayata merhaba diyebilirsiniz.