Zeytin çekirdeğini yutunca bakın vücudunuzda neler oluyor!

Kahvaltıların vazgeçilmezleri arasında olan zeytin sofralarımızdan hiç eksik olmuyor! Bazıları zeytin çekirdeğinin yutulmaması gerektiğini ifade ederken, bazıları da sağlık için yutulması gerektiğini savunuyor. Peki, zeytin çekirdeği yutulur mu?
Zeytin çekirdeğini yutunca bakın vücudunuzda neler oluyor!

Siyah ve yeşili ile herkesin beğenisini kazanan ve sağlık açısından son derece faydalı olduğu bilinen zeytinin çekirdeğinin de çok faydalı olduğu ortaya çıktı. Zeytin çekirdeği yutulur mu, yutulursa neler olur? İşte zeytin çekirdeğinin yaraları ve merak edilenler..

Zeytinin çekirdeğinin yutulmasını savunanlar kadar yutulmaması gerektiğini de söyleyenler var. Peki, zeytin çekirdeğinin faydaları nedir?

MİDE VE BAĞIRSAĞA ZARARI YOK

Uzmanların aktardığı haberin detaylarına göre zeytin çekirdeği selülozik bir maddedir. Bu sebeple mide ve bağırsakta sindirilirken herhangi bir soruna neden olmaz. Bunun yanı sıra zeytinin çekirdeği A vitamini, magnezyum ve demir açısından da son derece zengindir.

ZEYTİN ÇEKİRDEĞİNİ YUTUNCA VÜCUDUMUZDA NELER OLUYOR?

Kahvaltıların vazgeçilmezleri arasında olan zeytin çekirdeklerinin yutulması halinde vücudumuzda olacakları Dr. Fevzi Özgönül şu şekilde ifade ediyor:

“Zeytin çekirdeğinin selülozik yapısını tamamıyla eriten enzimlerimiz ve mide asidimiz sayesinde zeytin çekirdeğini yuttuğunuzda korkmayın, bağırsaklarınız tıkanmaz, zeytin çekirdeğinin sivri uçları da size zarar vermez”

Bir diğer açıklama da Araştırmacı Faruk Durukan tarafından şu şekilde yapıldı:

“Halk arasında faydalı olarak bilinen, zeytin çekirdeklerinin yutulması konusu yanlış bilgidir. Zeytin çekirdeğinin yutulması son derece zararlıdır. Zeytin çekirdeği yutulduğunda vücuda hiçbir fayda sağlamayacağı gibi vücudu yorar. Çünkü insanların yuttuğu zeytin çekirdekleri, sofralık zeytinlerin çekirdekleridir. Bu zeytinler fermente olmuştur. Yani turşu olmuştur ve çekirdekteki embriyoda bulunan bütün faydaları bozulmuş oluyor"

ZEYTİN ÇEKİRDEĞİNİN YARARLARI NEDİR?

Zeytin çekirdeğinin faydaları da bu sebeple sıkça merak ediliyor. İşte zeytin çekirdeğinin bilinen faydalarından bazıları:

  • Mide yanmasını azaltıyor, midenin iç yüzeyini güçlendiriyor
  • Bağırsakların güçlenmesine yardımcı oluyor
  • Sindirim sorunlarını ortaya kaldırıyor
  • Basur ve prostat oluşumunu engelliyor
  • Bunların yanı sıra kanserojen hücre oluşumuna da engel olduğu biliniyor
  • Kötü kolesterolün düşmesini sağlıyor

NOT: Haberimiz bir teşhis ya da tedavi niteliği taşımamaktadır.