Yüzdeki çiller nasıl geçer? Doğal çözümler

Son zamanlarda ünlüler de dahil birçok insanın özellikle makyaj hileleriyle yüzlerinde oluşturdukları çillerden doğuştan sahip olanların birçoğu şikayetçi. Hal böyle olunca çillerden nasıl kurtulurum sorusu da internette en çok dolaşanlar arasında.
Yüzdeki çiller nasıl geçer? Doğal çözümler
Öncelikle çiller nasıl olur ve neden çoğalır bir bakalım. Güneş ışınlarının daha dik açıyla ve daha etkili gelmesiyle birlikte, cildin güneş ışını alan bölgelerinde melanin pigmenti, ultraviyole ışınları soğurmakta yetersiz kalır ve bunun sonucunda melanosit hücreleri daha fazla melanin üretmeye başlarlar. Gruplaşmış olan melanosit hücrelerinin etrafında biriken melanin pigmenti ise cildin dışından minik lekeler şeklinde görülür ve bu lekelere çil adı verilir. Genellikle açık tenli kişilerde daha sık görülen çiller güneş ışığının alınmaya devam etmesiyle birlikte, vücudun savunma sistemi olarak melanin üretimi arttığı için çillerin sayıları da gitgide çoğalır ve daha önceden belirginleşmiş çillerin de rengi daha da koyulaşır. Çillerin çoğalmasını ve büyümesini istemiyorsanız kesinlikle güneş ışığından uzak durmalı ya da muhakkak güneş ışığına karşı koruyucu kremler kullanmalısınız.

Yüzdeki çiller nasıl geçer?

Çillerden kurtulmak için kullanılan yöntemler özellikle akşam saatlerinde uygulanmalıdır, çünkü bu tedavilerden sonra güneşe maruz kalmak çilleri daha belirgin hale getirebilir. Piyasada bulunan kimyasal içerikli birçok ürün bulunsa da sürekli kullanıldığında bbu ürünler cildi yıpratabilirler. Bunun için sizlere daha doğal yöntemlerden birkaçını sıralıyoruz.

* Çillerden kurtulmak için maydanoz köklerinin kaynatarak limon suyu ile karıştırın. Bu karışımla yüzünüzü sabah akşam silin ya da Maydanoz suyu sütle karıştırılır ve cilde maske olarak uygulanır. Ciltte 15 dakika bekletilir ve yıkanır. Maydanoz suyu yoğurtla da karıştırılabilir.
* 2 yemek kaşığı havuç suyuna 20 damla limon suyu eklenir. Bu karışım çillere karşı yüze günde 2–3 kere uygulanır. Karışım yüzde 20 dakika bekletilerek çıkarılır.
* 1 limon suyu, 1 yumurta sarısı, 10 gram toz şeker ve 100 ml su iyice karıştırılır. Yüze uygulanır ve 20 dakika bekletilir. Bir gün sonra tekrarlanır.
* Taze patatesi rendeleyin, birkaç damla bitkisel yağ, 1 yemek kaşığı taze süt ve badem parçacıkları ekleyin. İyice karıştırıp maske hazırlayın. Yüzünüze uygulayın. 20 dakika bekletin ve yıkayın.

Çillerden kurtulmak istiyorsanız C vitamini içeren besinleri almaya özen gösterin. Böylece cildiniz güneşe karşı güçlenmiş olur.