Yumurtayı sakın böyle pişirmeyin! Uzmanlar uyardı! Yarardan çok zararı var

Yumurtayı pişirme yöntemine aman dikkat. Birçok rahatsızlığı beraberinde getiriyor.
Yumurtayı sakın böyle pişirmeyin! Uzmanlar uyardı! Yarardan çok zararı var

Kahvaltının vazgeçilmezi olan yumurta protein kaynağı olması ile bilinmektedir. Yumurtanın her gün tüketilmesi uzmanlar tarafından önerilmektedir. Her fırsatta önerilen bu besini doğru pişirmek oldukça önemli. Eğer yanlış pişirilirse tüm vitamin ve proteinleri ölüyor ve yarardan çok zararı oluyor. Peki yumurta nasıl pişirilmeli?

Yumurta yüksek protein ve demir içeri ile tüm yaştaki vatandaşlara önerilmektedir. Her sabah yumurta tüketilmeli ve yumurtanın pişirilmesine dikkat edilmelidir. Prof. Dr. Canar Karatay da yumurtanın tok tuttuğunu ve gün içinde çok fazla acıkmayı önlediğini söyledi. Peki yumurtanın doğru pişirilme yöntemi nedir?

YUMURTAYI BÖYLE TÜKETMEYİN

Yumurta yüksek protein ve demir içeriğine sahiptir. Her yaştan insanın tüketmesi önerilmektedir. Yumurta sarısının etrafındaki koyu hale yumurtanın çok uzun süre pişirilmesi sonucunda oluşmaktadır. Ayrıca yumurta 10 dakikadan fazla pişirilmemelidir. Yumurtada sülfür halkası olan bilinen yeşil gri halka meydana gelirse çok pişmiş demektir. Bu da birçok soruna sebep olur. Bu sorunlar arasında demir eksikliği anemisinde metabolizma yavaşlar, halsizlik, yorgunluk, odaklanma sorunları, hafızada güçlük, sabah yataktan zor kalkma, saç dökülmesi gibi sorunlar yer almaktadır.

YUMURTAYI 10 DAKİKA PİŞİRİN

Yumurtanın tüketilmesi uzmanlar tarafından önerilse de doğru tüketilmesi de oldukça önemlidir. Her gün yumurta tüketmenin birçok faydası bulunmaktadır. Bunun için ise mutlaka yumurtayı doğru pişirme yöntemi ile pişirip tüketin. Yumurtayı toplamda 10 dakika kadar pişirip hemen ocaktan alın. Ayrıca yumurtanın tabii ki organik olması gerekmektedir.

Yumurta tüketiminde bu gibi noktalara dikkat etmek yumurtanın tüm faydasından yararlanmanızı sağlayacaktır.