Yumurtanın Sağladığı 8 Fayda

Vitamin ve mineral yönünden oldukça zengin olan yumurtanın faydaları saymakla bitmiyor. Öyle ki bilinenin aksine bilinmeyen sağlıklı yanları da var.
Yumurtanın Sağladığı 8 Fayda

Hafızayı güçlendiren ve bağışıklığı kuvvetlendiren önemli bir içeriğe sahiptir. Ayrıca metabolizmanın da düzenli şekilde çalışmasına yardımcı oluyor. Genelde toplumda yumurtayla ilgili olarak bilinen bazı yanlışlar var. Onlardan birisi de yumurtanın kan kolesterolünü arttırdığı yanılgısı denilebilir. Fakat bu tamamen yanlıştır. Amerikan Klinik Beslenme Dergisi bu konuyla ilgili olarak yapılan çalışmayı gözler önüne serdi. Araştırma için katılımcılara 3 ay boyunca yumurta yedirtildi.  Diğer katılımcılar ise hafta da 2 ya da daha az şekilde yumurta yedi. Yapılan araştırmacılar sonucunda ise yumurta yiyen kişilerde kalp sağlığı koruma altında olduğu ve ölüm riskinin yemeyenlere oranla daha düşük olduğu saptandı.

  1. Yumurta değerli vitamin ve mineral deposudur. İçeriği oldukça zengindir. Çinko, D ve vitamini içermektedir. Gözlerin hem gece körlüğüne hem de kuruluğuna karşı korunmasına yardımcı olacak bir yanı vardır.
  2. HDL düzeyi de bir o kadar iyidir. Felç ve sağlık problemlerine karşı son derece koruyucu bir görev üstlenmektedir. Yumurta tükettiğiniz zaman HDL artırımından söz edebilmek mümkün olacaktır.
  3. Yumurta içerisinde A vitamini bulunuyor. Bağışıklık sisteminin güçlü olmasını sağlıyor.
  4. Yüksek protein içeren özelliği var. Bu durum doğal olarak yumurtayı tüketen bir insanın daha fazla enerjik olmasına zemin hazırlıyor.
  5. Vücudun tok kalmasını sağlar.
  6. Beyni korumak adına yumurta tüketimine başvurmanız önemlidir. Çünkü vücudun en karmaşık kısımlarından birisi de beynimizdir. Beyin sağlığını korumak hayati bir önem arz etmektedir.
  7. Metabolizmanın normalden daha düzenli şekilde çalışmasına yardımcı olur. Hafıza ve sinir sisteminin de düzene girmesini sağlar.
  8. Fosfor, çinko ve demir yönünden incelediğimiz zaman ise yumurta da çok miktarda bulunduğunu görebilmekteyiz. Aynı zamanda tiroit hormonları ve selenyum üretmek adına da iyot bakımından zengin yönü bulunuyor. Tüm bunların yanı sıra yumurtanın kanser önleyici yanı var.  Düzenli olarak tükettiğiniz zaman kansere karşı vücudunuzun korunmasına yardımcı olacaktır.