Yumurtada Kan Lekesi Neden Olur?

Örnek kalite proteinlerinden olan yumurta, sahip olduğu vitamin ve mineral değerleri yönüyle anne sütünden sonra en değerli besin maddesi olarak değerlendirilmektedir.
Yumurtada Kan Lekesi Neden Olur?

Gerek yüksek kaloriye sahip gerekse protein yönünden en zengin gıdaların başında yer alması nedeniyle yumurta, kahvaltılarda muhakkak yer alması gereken besin bir kaynağı olma özelliğine sahip. Ancak bazı yumurtaların içerisinde hepimiz zaman zaman kan lekesi görmüşüzdür. Bu konuda herkesin aklına takıla ortak soru, yumurtanın içerisinde yer alan bu kan lekesinin ne anlam taşıdığı. Eğer bir yumurtanın içerisinde kan lekesi görürsek ne yapmalıyız? Bu, bayat ya da taze olduğu anlamını taşıyor mu? Tüketmeli mi yoksa atmalı mıyız? Konu ile ilgili tüm detayları yazımızın devamında bulabilirsiniz.

İçerisinde pek çok vitamin grubunu ve aynı zamanda da mineralleri barındıran yumurtanın içerisinde karşılaştığımız kana kimi zaman dışında da rastlayabilmekteyiz.

Kan Neden Olur?

Yumurtalarda, seyrek de olsa zaman zaman rastlanılan kan lekesi, hiçbir şekilde yumurtanın bayat olduğuna işaret etmez. Bunun yanı sıra uygun koşullarda döllenmemesine de kesinlikle işaret etmez. Bu durumun nedeni, yumurta sarısının oluşumu esnasında tavukta meydana gelen bir kılcal damar problemidir. Bu durum farklı sebeplerden kaynaklanabilmektedir.

Tavuktaki kan lekesine etki eden bir diğer sebep ise tavukların beslenme şekillerinden ileri gelmektedir. Ancak bu durum, kesinlikle kümesin sağlıksız olması gibi bir anlam içermemektedir. Dolayısıyla belirtebiliriz ki yumurta içerisinde rastlanan bu kan lekesi sağlığı hiçbir şekilde kötü etkilemez ve olumsuz bir durum da değildir. Yani bu durumdaki yumurtaları gönül rahatlığı ile tüketebilirsiniz.

Tüm bunların yanı sıra yumurta içerisindeki bu kan lekelerinin dışarıdan satın aldığımız ticari yumurtalarda oldukça az rastlanmaktadır. Bunun nedeni ise ticari yumurtaların, piyasaya çıkmadan önce özel bir yöntem uygulanmak suretiyle taranması ve problemli olanların ise ayıklanmasıdır. Bunun yanı sıra çok ender de olsa bazıları gözden kaçabilmekte ve karşımıza çıkabilmektedir.

Netice itibariyle içinde kan lekesine rastlamış olduğunuz bir yumurtayı tüketmemeniz için hiçbir sebep söz konusu dahi değildir. Bu nedenle en ufak bir tereddüt yaşamadan diğer yumurtalar gibi rahatlıkla tüketebilirsiniz.